"Marš mira Sarajevo - Nezuk - Srebrenica"

Sarajlije krenule ka Srebrenici

Najstariji sudionik ovogodišnjeg Marša je Slobodan Kisin iz Sarajeva koji na pohod ide od 2015. Sada ima 73 godine.
Vijesti / Flash | 03. 07. 2022. u 10:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudionici pohoda "Marš mira Sarajevo - Nezuk - Srebrenica" krenuli su na put dug više od 280 kilometara sa željom da odaju spomen tisućama Srebreničana koji su 1995. godine prošli golgotu da bi pronašli spas u Tuzli.

"Želim odati počast svim nevino ubijenim ljudima, ljudima koji su prošli strašne muke. Kao Udruženje odajemo počast i šaljemo poruku da svaki rat nosi besmisao i ne treba se dogoditi" kazao je za N1 jedan od sudionika.

Najstariji sudionik ovogodišnjeg Marša je Slobodan Kisin iz Sarajeva koji na pohod ide od 2015. Sada ima 73 godine, piše N1

"Idem evo već sedam godina. Pridružio sam se čim sam saznao da se ide iz Sarajeva. Želim da odem do Potočara da se poklonim žrtvama. Ne smijemo zaboraviti žrtve", kaže Kisin.

Prije polaska na pohod članovi Udruženja "Svjedoci svog vremena" odali su počast ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva te su položili cvijeće na spomen-obilježje.

Prema planu, sudionici koji su krenuli iz Sarajeva, noćit će na planinama Ozren, Ponijeri, Javorje, Jelovo brdo, a potom će stići u Nezuk kako bi se priključili tradicionalnom Maršu mira Nezuk – Potočari 2022.

Kopirati
Drag cursor here to close