Mediji

Fadil zida kuću o državnom trošku

Jedan dan nakon izricanja presude, kojom je osuđen na zatvorsku kaznu, Novalić potpisuje dokument koji se zove: Memorandum o razumijevanju o rekonstrukciji dijela zgrade u kojoj je smješten Kazneno-popravni zavod Sarajevo (objekt Miljacka)!
Vijesti / Politika | 11. 04. 2023. u 16:30 Piše: Žurnal info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fadil zida kuću. Za taj projekt koristiti će odmor u poluvremenu utakmice koja se zove "Respiratori'', piše Žurnal.info.

Naime, prema riječima federalnog premijera Fadila Novalića, izricanje prvostupanjske presude na sudu Bosne i Hercegovine tek je prvo poluvrijeme sudskog procesa, kojeg Novalić očito smatra igrom, zajebancijom, farsičnom predstavom za blentavu javnost.

Šokantna vijest

Na dan 05. travnja 2023. godine u medijima je objavljena šokantna vijest da su Fikret Hodžić, Fadil Novalić i Fahrudin Solak proglašeni krivima za zlouporabu javnog položaja u famoznom predmetu ''Respiratori''. Vijest je šokantna jer je BH javnost naviknuta da se vlastodršci u ovoj zemlji obično izvuku iz svih pravosudnih nevolja pa makar se radilo o zlouporabi službenog položaja kojom su akteri afere stekli osobnu imovinsku korist kojom se, pride, izravno ugrožava živote građana.

BH javnost je manje-više upoznata sa svim detaljima vezanim uz ovu aferu. Od sulude informacije da se u nabavku medicinske opreme išlo preko firme, što bi Derviš Sušić rekao, poljoprivrednog porijekla do činjenice da se respiratore nabavljalo preko nekoliko različitih inozemnih kompanija i to nakon hitne izmjene specifikacija u ugovorima a sve kako bi u javnost brzo procurila informacija da su nabavljeni respiratori praktički obična filmska rekvizita sve je bilo potpuno tipično za suvremenu Bosnu i Hercegovinu u kojoj se ovakve afere događaju na dnevnoj bazi.

Problem je za aktere afere ispao ''osjetljivi'' politički trenutak jer je javnost u jeku pandemije virusa corona bila malo više senzibilizirana i manje sklona gutati gorke pilule i disati u fišek respiratore dok se guši u javašluku i bezobrazluku kojom je poput kakve političke deponije zatrpavaju ovdašnji političari. Slučaj ''respiratori'' tako su postali najizrazitiji primjer njihove otvorene bahatosti i bezobrazluka.

Da je u svjetskoj a kamoli ovdašnjoj politici malo časti i poštenja svima je jasno ali su naši obnašatelji javnih funkcija pretjerali u jednom. Toliko su se uljuljkali i osjetili sigurnima da su prestali čak i pokušavati prikriti nečasne radnje, zlouporabe javnog položaja, protupravno stjecanje imovinske koristi, falsificirane diplome i sl.

Valjda su pomislili da, nakon toliko godina, više nikog nije briga, da smo svi dignuli ruke i odustali od makar minimalnog poštivanja, ako ne zakona ili čega drugog, a ono ostataka običnog ljudskog dostojanstva. Postali su uvjereni da između države i njezinih institucija i njihove partije i njih samih stoji znak jednakosti. Zato sada panično zveckaju oružjem, lupetaju gluposti i mobiliziraju izluđene mase da brane institucije koje su se, a to i slučaj s respiratorima govori, počele osamostaljivati i raditi svoj posao kako spada.

Stand-up komičar

Ali ne bi Fadil Novalić bio najistaknutiji stand up političar u Bosni i Hercegovini da nema još luđe trikove od prijašnjih. Čovjek ili ne razmišlja ili za proces razmišljanja naprosto nije sposoban.

Kako drugačije tumačiti činjenicu da je svega jedan dan nakon izricanja presude, kojom je osuđen na zatvorsku kaznu, potpisuje dokument koji se zove: Memorandum o razumijevanju o rekonstrukciji dijela zgrade u kojoj je smješten Kazneno-popravni zavod Sarajevo (objekt Miljacka)!?

Eto nam još jedne, malo se šalimo u njegovom stilu, zlouporabe položaja u režiji Fadila Novalića! Čovjek je potpisao dokument kojim se predviđa izgradnja, da prosto kažemo, novog zatvora a čiji stanovnik, vjerujemo, nakon drugostupanjske presude Suda BiH ima postati.

Ukratko – Fadil Novalić zida sebi kuću o državnom trošku.

Tako da ako se ujutro probudite i nakon čitanja vijesti pomislite da ste potpuno izgubili razum to znači da ste se probudili u Bosni i Hercegovini u kojoj Fadil Novalić obnaša funkciju federalnog premijera.

Kopirati
Drag cursor here to close