Nedolično ponašanje

Etička komisija predložila ukor za Maria Karamatića

Istup zastupnika Maria Karamatića (HSS) na sjednici izazvao je reagiranje zastupnika, a predsjedavajuća Marinković-Lepić mu je izrekla dvije opomene.
Vijesti / Politika | 26. 07. 2023. u 07:59 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH večeras je više sati trajala rasprava o istupu zastupnika Maria Karamatića, te o zaključku koji je tom domu predložila Etička komisija.

Etička komisija je zaključkom predložila da se zastupniku Mariju Karamatiću izrekne mjera javnog ukora. Također, predsjedavajućoj Predstavničkog doma je predloženo postupanje po članu Etičkog kodeksa, tj. udaljavanje zastupnika Karamatića s četvrte redovne sjednice tog doma.

Predsjednik Etičke komisije Ivica Šarić (SDA) rekao je da je komisija na zahtjev dopredsjedavajuće Predstavničkog doma Edine Gabele i nekoliko zastupnika o kršenju Etičkog kodeksa i nedoličnog ponašanja na sjednici tog doma održala svoju prvu vanrednu sjednicu, usvojila taj zaključak i zatražila da se o njemu izjasni taj dom.

Istup zastupnika Maria Karamatića (HSS) na sjednici izazvao je reagiranje zastupnika, a predsjedavajuća Marinković-Lepić mu je izrekla dvije opomene.

Karamatić je tokom rasprave uzeo riječ i zatražio prekid sjednice da bi išao, kako je kazao, ''gledati Zrinjski sa slobodne teritorije''.

Kopirati
Drag cursor here to close