Sastanak sa Pedrom Sanchezom

Džaferović: Izbori se moraju održati na temelju važećeg izbornog zakonodavstva

Razgovarano je o aktualnoj krizi u Bosni i Hercegovini.
Vijesti / Politika | 24. 03. 2022. u 17:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Šefik Džaferović se sastao sa predsjednikom Vlade Kraljevine Španjolske Pedrom Sanchezom.

Razgovarano je o aktualnoj krizi u Bosni i Hercegovini izazvanoj unilateralnim postupcima vlasti entiteta RS protiv Daytonskog sporazuma i 27 godina njegove provedbe.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Džaferović je kazao da su od najveće važnosti potpora i pojačani angažman NATO saveza i EU za očuvanje stabilnosti i provedbe mira u Bosni i Hercegovini, te osiguranje napretka.

Kazao je da je potrebno snažno se suprotstaviti retrogradnim snagama koje dovode u pitanje suverenitet Bosne i Hercegovine kroz pokušaje unilateralnog preuzimanja nadležnosti državnih institucija.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH je podcrtao da bi dodjeljivanje kandidatskog statusa za članstvo BiH u EU bilo od izuzetnog značaja za stabilizaciju situacije u Bosni i Hercegovini, te zamolio Vladu Kraljevine Španjolske za potporu.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je kazao da Bosna i Hercegovina ima obvezu da uskladi svoj Ustav i Izborni zakon sa zahtjevima iz presuda Europskog suda za ljudska prava, ali da se izbori u Bosni i Hercegovini, kao i u proteklim izbornim ciklusima, moraju održati na temelju važećeg izbornog zakonodavstva, jer je iskazivanje demokratske volje građana temeljni uvjet stabilnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close