"Dodik koristi priliku"

Džaferović: BiH je posebno ranjiva na uplitanje Rusije

"To je ustvari kršenje Daytonskog mirovnog sporazuma kojim je okončan rat 1995. godine. Dodik pokušava iskoristiti činjenicu da je pažnja Zapada usmjerena na Ukrajinu", rekao je Džaferović.
Vijesti / Politika | 11. 03. 2022. u 08:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović govorio je za Guardian o ruskom uplitanju u političku situaciju u Bosni i Hercegovini.

Džaferović je upozorio je da je BiH posebno ranjiva na uplitanje Rusije, jer Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH koji ima bliske veze s Kremljom, prijeti povlačenjem Republike Srpske iz nacionalne vojske, pravosuđa i poreznog sustava.

"To je ustvari kršenje Daytonskog mirovnog sporazuma kojim je okončan rat 1995. godine. Dodik pokušava iskoristiti činjenicu da je pažnja Zapada usmjerena na Ukrajinu", rekao je Džaferović za Guardian.

Dodao je da Dodika u ponašanju ohrabruje Rusija, koja uvijek želi pokazati da može destabilizirati meko podnožje EU-a i NATO-a.

"Zapadne vlade bi to trebale puno ozbiljnije razmotriti i aktivnije i snažnije se angažirati u Bosni i Hercegovini i cijeloj regiji. Ovo su mračni dani za Europu i cijeli svijet. Svjedoci smo nečemu što je strašno. Sličan užas smo vidjeli i ovdje u Bosni i Hercegovini 1990-ih godina", rekao je Džaferović.

Kopirati
Drag cursor here to close