Reagiranje

Džaferović: BiH se neće upravljati iz Ruskog veleposlanstva

''Bosna i Hercegovina je suverena država koja će odluke o vlastitoj budućnosti donositi samostalno, na osnovu svog Ustava i zakona, vodeći računa o volji i interesima svojih građana, a ne tuđim interesima.''
Vijesti / Politika | 17. 03. 2022. u 18:10 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izjava ruskog veleposlanika u Bosni i Hercegovini Igora Kalabuhova da će Rusija reagirati u slučaju članstva BiH u NATO savezu, te spominjanje Ukrajine u navedenom kontekstu, predstavlja nedopustivu prijetnju i nasrtaj na suverenitet Bosne i Hercegovine, izjavio je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

''Bosna i Hercegovina je suverena država koja će odluke o vlastitoj budućnosti donositi samostalno, na osnovu svog Ustava i zakona, vodeći računa o volji i interesima svojih građana, a ne tuđim interesima. Rusija ne može sebi prisvajati pravo da odlučuje o budućnosti Bosne i Hercegovine'' - navode je Džaferović u reakciji na izjavu veleposlanika.

Svoj dosadašnji euroatlantski put, dodaje, Bosna i Hercegovina je trasirala odlukama svojih institucija u demokratskoj proceduri, uključujući i zahtjev za članstvo u NATO-u, priopćeno je iz Džaferovićevog Kabineta.

''Tako će i ostati. Bosnom i Hercegovinom se neće upravljati iz Ruskog veleposlanstva'' - kategoričan je Džaferović.

Kopirati
Drag cursor here to close