Odgovor o Rezulaciji

Đukanović zaustavio Vučićeve manipulacije

Podsjetio je da je Crna Gora genocid osudila 2009. godine.
Vijesti / Politika | 21. 06. 2021. u 19:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pokušaj bacanja ljage na Crnu Goru je pokušaj stvaranja nedoumice je li Crna Gora osuđuje genocid ili ne, i u taj vakuum se pokušala ubaciti nova vlast stvaranjem konfuzije kakav je odnos Crne Gore prema tome, priopćio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Đukanović je u Baru kazao da DPS nije bojkotirao parlament, već da je to bila poruka za one koji nisu ispunili očekivanja demokratske i proeuropske Crne Gore.

Preuzimanje odgovornosti

''Odmah nakon parlamentarnih izbora smo kazali da smo politika i stranka koji je stvarala ovu državu, prema tome imamo odgovornost da je izgrađujemo. Nema bojkota institucija, ima samo doprinosa razvoja institucija'' kazao je predsjednik Crne Gore.

Poručio je da Demokratska partija socijalista neće izostati s mjesta svoje odgovornosti.

''U obvezi smo da razvijamo državu i da zaštitimo državu kada njeni protivnici, makar bili i aktualna vlast, žele baciti ljagu na tu državu, pokušaj bacanja ljage je pokušaj stvaranja nedoumice je li Crna Gora osuđuje genocid ili ne osuđuje'', kazao je on i podsjetio da je Crna Gora genocid osudila 2009. godine.

Đukanović je dodao da se "u taj vakuum se pokušala ubaciti" nova vlast stvaranjem konfuzije kakav je odnos Crne Gore prema tome.

''Pošto smo bili svjesni da se može dogoditi da netko neodgovoran baci ljagu na Crnu Goru, vratili smo se u Parlament, glasali za usvajanje rezolucije i za smjenu čovjeka koji je, nažalost, bio član vlade, a koji je pokušao da negira genocid u Srebrenici, i to je vrlo jednostavno za razumijevanje. Ako je ostala neka nedoumica je li naša politika konzistentna ili ne, ja sam uvjerenja da je vrlo konzistentna jer nas vodi ideja da zaštitimo ono što su tekovine suvremene Crne Gore i da svakim svojim potezom doprinesemo osvajanju novih koraka na putu pune europeizacije crnogorskog društva'' kazao je.

Nečovječna djela

Na pitanje da prokomentira izjave državnog vrha Srbije i predsjednika Aleksandra Vučića, Đukanović je kazao da to nije ništa novo i da se radi o manipulacijama.

Podsjetio je na prethodne medijske kampanje iz Srbije, gdje se, kako je rekao, manipuliralo time da netko hoće da otima pravoslavne hramove.

''Tako se i sada pokušava manipulirati kako je rezolucija osuda Srbije i srpskog naroda, iako postoji precizan dio u rezoluciji da se osuda genocida ne može odnositi na narod, već da su genocid počinili pojedinci, a da je na politikama da naprave jasan otklon u odnosu na te pojedince koji su napravili tako nečovječna djela'' rekao je.

Dodao je da državno rukovodstvo Srbije komentarima čini ogromnu štetu toj državi i njenom narodu.

''Ako ne spominje odgovornost jednog naroda, a neko iz vrha države silom na sramotu pokušava da poveže genocid sa svojom državom i svojim narodom, onda je to bez lijeka autodestruktivno. Ne možete im pomoći, oni sistematski pokušavaju tu optužnicu pripisati Srbiji i srpskom narodu, što nama u Crnoj Gori ne pada na pamet'', istaknuo je Đukanović.

Kopirati
Drag cursor here to close