Reagiranje

Vučić: Srbi glavu gore, slijede nove rezolucije o Srebrenici

''Imat ćemo još rezolucija i dekleracija po regiji. Sve će biti prepisane britanske rezolucije iz Vijeća sigurnosti i neke druge rezolucije. Svi će da govore kako to nije upereno protiv srpskog naroda.''
Vijesti / Flash | 18. 06. 2021. u 16:46 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da Beograd po pitanju Rezolucije o genocidu u Srebrenici koju je donio parlament u Podgorici, neće donositi ishitrena rješenja, već da će sve analizirati i znati kako da zaštiti svoj narod u Crnoj Gori i regiji. Ali i da odgovori vlastodršcima koji stoje iza te odluke.

Aleksandar Vučić je u obraćanju javnosti rekao da je Srbija očekivala pritiske od onih koji žele da je oslabe. Ali da nije očekivala da će on doći od najbližih.

''Mi smo spremni da pomognemo i narodu u Crnoj Gori i svuda u okruženju. Spremni da pomognemo i ljudima u Nikšiću i Beranu i Bijelom Polju i Podgorici, onim na primorju. Zato nećemo nikada pozivati ljude da negdje ljetuju ili ne ljetuju. Ali ćemo umjeti da napravimo odnos kakav je potreban i kakav zaslužuju vlastodršci koji donose odluke nikada i ne konzultirajući  Srbiju. A te odluke se tiču Srbije i koji gledaju kako da uvrijede našu zemlju i obečaste naš narod'', rekao je Vučić, piše Srna.

Prema njegovim riječima, Srbija će za takve uvijek imati adekvatan odgovor koji će biti miran – takav da će neki da pomisle da je možda i kukavički. Nikada neće biti udvorički, ni podanički, dodao je.

''Mi nemamo gazde u stranim veleposlanstvima. Mi ih nemamo nigdje. Naš jedini gazda i jedini kojim jesmo sluge je srpski narod i građani Srbije'', rekao je Aleksandar Vučić.

Vučić je poručio građanima Srbije i srpskom narodu da dignu glavu gore. Rekao je kako slijede i nove rezolucije.

''Imat ćemo još rezolucija i dekleracija po regiji. Sve će biti prepisane britanske rezolucije iz Vijeća sigurnosti i neke druge rezolucije. Svi će da govore kako to nije upereno protiv srpskog naroda. Svima vam je jasno zašto i zbog čega su donesene. Ali, mi ćemo da nastavimo da razgovaramo sa svima. Da pokazujemo da želimo najbližu suradnju'' naglasio je srbijanski predsjednik.

On je poručio da Srbiju u njenom usponu i rastu nitko neće moći da zaustavi.

''Naprijed Srbijo, bit ćemo mnogo uspješniji nego što smo ikada bili. Živjela Srbija'', rekao je Vučić u obraćanju na Televiziji ''Pink''.

Skupština Crne Gore izglasala je sinoć Rezoluciju o zabrani negiranja genocida u Srebrenici. Za njeno usvajanje glasovalo je 55 zastupnika. Protiv je bilo 19, a uzdržano sedam.

Kopirati
Drag cursor here to close