Nezadovoljstvo

Đonlagić: Trojka usvaja zakone koji pogoduju HDZ-u

Vijesti / Politika | 31. 01. 2024. u 17:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i generalni tajnik Demokratske fronte Dženan Đonlagić oglasio se nakon sjednice Doma naroda PSBiH na kojoj je vladajuća koalicija oborila europske zakone, a usvojila jedan od zakona koji direktno pogoduje kadrovima HDZ-a, stoji u priopćenju DF-a.

"SNSD kao partner Trojke ponovno je danas oborio Zakon o sprječavanju pranja novca i financiranja terorističkih aktivnosti, a koji je uvjet za pozitivnu odluku Europskog vijeća za Bosnu i Hercegovinu na njenom europskom putu. Prema dogovoru iz Laktaša, Trojka otvara put Dodiku ka Ustavnom sudu BiH, Čoviću put prema Predsjedništvu BiH, dok u Parlamentu BiH i Dodik i Čović zatvaraju put državi ka EU", ističe Đonlagić.

S druge strane danas na istoj sjednici, dodaje dalje, na prijedlog državnog ministra Forto Edina, a isključivo glasovima SNSD i HDZ, se usvoje izmjene Zakona o agenciji BHANSA, po kojima se kod imenovanja Uprave (direktora) briše ograničenje trajanje mandata na ukupno dva.

Kopirati
Drag cursor here to close