Dan neovisnosti

Dodikova čestitka: Komšić je simbol 1. ožujka

Dodik je konstatirao da je Komšićev politički život posljedica upravo tog 1. ožujka, kada su Srbi preglasani i napadnuti.
Vijesti / Politika | 01. 03. 2021. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpski član i predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je 1. ožujka 1992. u stvari bio prvi pucanj u BiH, a sve što je uslijedilo bila je posljedica činjenice da se pokušalo s obespravljivanjem jednog od tri ravnopravna naroda u BiH.

Dodik je istaknuo kako insistiranjem na 1. ožujku kao Danu neovisnosti BiH Bošnjaci nastavljaju operaciju koju su započeli 1. ožujka 1992. ubojstvom srpskog svata i spaljivanjem srpske zastave, a to je oduzimanje prava srpskog naroda u BiH i njegovo protjerivanje.

Rezervni bošnjački član

"U tom svjetlu vidim i današnju izjavu Željka Komšića kome su papiri memorijalnog centra poslužili da na dnevni red stavi svoju političku agendu kao rezervni bošnjački član Predsjedništva u kojoj Srbe poistovjećuje s nacistima, nameće im kolektivnu krivicu za individualne zločine, traži izmjenu Ustava po pitanju Srebrenice i još nam oduzima pravo da govorimo", istaknuo je Dodik.

Ocijenio je kako je današnji nastup Željka Komšića dokaz da Bošnjaci ni 26 godina od završetka rata nisu izašli iz rata, da nisu odustali od ratnih ciljeva i da nemaju namjeru da vode dijalog s onima koji također polažu pravo na BiH.

Dodik je konstatirao da je Komšićev politički život posljedica upravo tog 1. ožujka, kada su Srbi preglasani i napadnuti.

Prevara u Predsjedništvu

"Komšić je simbol tog 1. ožujka, jer 26 godina od završetka rata on na prevaru vrši funkciju hrvatskog člana Predsjedništva, a da ga nisu birali Hrvati. Mislim da i Hrvati danas na taj 1. ožujka gledaju iz druge perspektive, jer oni danas doživljavaju ono što su prvenstveno Bošnjaci spremili za Srbe 1. ožujka prije 29 godina", naglasio je Dodik.

Srna navodi kako se u Federaciji BiH danas obilježava Dan neovisnosti, a da je u Republici Srpskoj 1. ožujka ''sinonim za nelegitimni referendum održan uz protivljenje srpskog naroda, na brutalno ubojstvo srpskog svata, ranjavanje pravoslavnog svećenika i paljenje srpske zastave na sarajevskoj Baščaršiji, kao i na to da su ubojice ostale nekažnjene''.

Kopirati
Drag cursor here to close