O 1. ožujku

Dodik: Neću sprovoditi odluku Ustavnog suda, neka šalju tužitelje na mene

''Ustavni sud odlučuju samo šta je u interesu Sarajeva i Bošnjaka, ništa u interesu i uvažavanju srpskih stavova. Gore je od 500 godina Turaka'', rekao je Dodik u Banja Luci.
Vijesti / Politika | 27. 02. 2021. u 18:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da 1. ožujak bh. entitet Republika Srpska "neće slaviti i da to ne može i neće biti praznik u RS-u".

''Ustavni sud odlučuju samo šta je u interesu Sarajeva i Bošnjaka, ništa u interesu i uvažavanju srpskih stavova. Gore je od 500 godina Turaka'', rekao je Dodik u Banja Luci, prenosi Srna.

On je poručio da Ustavni sud BiH koliko god puta hoće može da donese odluku o tome, ali je on neće sprovoditi.

''Neka šalju tužitelje na mene'', rekao je Dodik.

Bosna i Hercegovina u ponedjeljak slavi Dan neovisnosti. Tada se navršava 29 godina od kada su građani skoro dvotrećinskom većinom na referendumu odlučili da njihova zemlja proglasi neovisnost.

Građani su glasovali odgovarajući na jedno pitanje ''Jeste li za suverenu i neovisnu BiH, državu ravnopravnih građana, naroda BiH – Muslimana, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive?''.

Rezultati su pokazali da jesu.

Dan neovisnosti BiH, jedan od najznačajnijih datuma u povijesti, ne slave svi građani u državi, iako su donositelji odluka u to vrijeme, političari, povijesničari, novinari i profesori složni u dvije stvari, a to je da je održavanje referenduma bilo neminovno i da je neovisnost i samostalnost BiH bila odluka isključivo njenih građana.

Kopirati
Drag cursor here to close