Sud BiH

Lukić umjesto na ročištu s Dodikom hitno smješten u bolnicu

Bubić je za RTRS izjavio da ne postoje uvjeti da počne glavni pretres i da ne vidi svrhu ročišta, ali da su spremni ići u Sud ako to bude potrebno.
Vijesti / Politika | 17. 01. 2024. u 09:05 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vršitelj dužnosti direktora "Službenog glasnika" Republike Srpske Miloš Lukić hospitaliziran je kao hitan slučaj na Klinici za kardiologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Banja Luci i zadržan je na liječenju.

Inače, za danas je zakazano ročište u predmetu protiv Lukića i predsjednika RS-a Milorada Dodika zbog neprovođenja odluka visokog predstavnika.

Iz UKC je objavljeno kako je Lukić hospitaliziran zbog hipertenzivne krize i sumnje na akutni koronarni sindrom.

Načelnica Klinike za kardiologiju Tamara Preradović Kovačević rekla je kako su u tijeku dijagnostički i terapijski protokoli i da Lukić ostaje na daljem praćenju i liječenju.

"O zdravstvenom stanju pacijenta, javnost će biti obaviještena blagovremeno", dodaje se u priopćenju.

Inače, Lukićeva obrana zatražila je odgađanje današnjeg ročišta pred Sudom BiH s obzirom na to da je on u bolnici, rekao je Srni Goran Bubić, Dodikov odvjetnik u istom procesu.

Branitelj predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, Goran Bubić rekao je da je obrana vršitelja dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića zatražila odgađanje današnjeg ročišta pred Sudom BiH, s obzirom da je Lukić u bolnici.

Bubić je za RTRS izjavio da ne postoje uvjeti da počne glavni pretres i da ne vidi svrhu ročišta, ali da su spremni ići u Sud ako to bude potrebno.

Pošteno suđenje

On je istaknuo kako se ne može očekivati pošteno suđenje Dodiku i Lukiću, jer su zahtjevi obrane odbačeni, a da o njima nije meritorno odlučivano.

Bubić je podsjetio da obrana tvrdi kako ne postoji kazneno djelo za koje se Dodik i Lukić terete jer Christian Schmidt nije visoki predstavnik s obzirom da njegovo imenovanje nije potvrđeno u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda (UN), prenose Nezavisne novine. 

U Sudu Bosne i Hercegovine je zakazano ročište u predmetu protiv predsjednika RS Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića zbog neprovođenja odluka visokog predstavnika u BiH.

Izuzeće

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Milanko Kajganić odbacio je zahtjev obrane Dodika za izuzeće četiri tužitelja u procesu protiv predsjednika.

Bubić je na ročištu 20. prosinca zatražio izuzeće tužitelja, jer ne postoji nepristran pristup predmetu.

U Sudu BiH danas je ponovno odgođen početak suđenja Miloradu Dodiku i Milošu Lukiću, jer je obrana Dodika zatražila izuzeće sve četvero državnih tužitelja.

Zatraženo je izuzeće državnih tužitelja Nedima Ćosića, Gordane Bosiljčić, Nives Kanevčev i Biljane Golijanin, jer Dodikova obrana sumnja u njihov nepristran pristup.

Kopirati
Drag cursor here to close