Dolazak Vučića

Dodik: Reakcija Hrvatske je neshvatljiva

''Srbi i Hrvati su imali tešku prošlost, i jedni i drugi zaslužuju bolju budućnost. Ovako kako su postupile hrvatske vlasti nije zalog takve budućnosti”, ukazao je Dodik.
Vijesti / Politika | 17. 07. 2022. u 12:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je Srni da je "neshvatljiva i neprihvatljiva reakcija Hrvatske na najavu dolaska predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Jasenovac, gdje je imao namjeru da položi vijenac na spomenik ubijenim Srbima u NDH".

''Aleksandar Vučić je prvi predsjednik Srbije koji je u svom mandatu izrazio želju da položi vijenac u Jasenovcu i u toj namjeri je zaustavljen'', naglasio je Dodik.

Dodik je istakao da se regionalna suradnja i dobrosusjedski odnosi ne grade se zabranama već pruženom rukom i stoga je odluka hrvatskih vlasti iznenađujuća i neshvatljiva.

“Srbi i Hrvati su imali tešku prošlost, i jedni i drugi zaslužuju bolju budućnost. Ovako kako su postupile hrvatske vlasti nije zalog takve budućnosti”, ukazao je Dodik.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić planirao je danas privatno da posjeti Jasenovac i Pakrac, ali hrvatske vlasti nisu mu dozvolile ulazak u zemlju, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close