Parada

Dodik u Moskvi: Rusija dobar primjer očuvanja kulture sjećanja

''I mi se sa tim suočavamo, jer imamo samo preko 500.000 tisuća ubijenih u Јasenovcu, a te žrtve stavljaju se u neki drugi kontekst", poručio je Milorad Dodik za RTRS iz Moskve.
Vijesti / Politika | 23. 06. 2020. u 16:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Besmrtni puk je refleksija ruskog naroda na velike žrtve koje su podnijeli u Drugom svjetskom ratu, neophodno je učiniti sve na rehabilitaciji tih događaja, jer ako to sve ode u zaborav, potomci onih koji su činili zločine, pričat će neku svoju priču, istaknuo je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, uoči Parade pobjede u Moskvi.

"Uvijek je lijepo doći u Moskvu. Poziv od predsjednika Aleksandra Putina bio je upućen i za 9. svibanj, ali zbog poznatih okolnosti parada je sutra", naglasio je Dodik za RTRS.

On je poručio da se Paradom pobjede rehabilitiraju istinske vrijednosti iz Drugog svjetskog rata.

"Treba se suprostaviti reviziji, sa kojom se i mi suočavamo, kroz Deklaraciju koju je nedavno usvojio Parlament BiH, da Srpski narod kao najveću stradalnik, stave na treće mjesto u toj neprihvatljivoj Deklaraciji za nas", poručio je Dodik.

On je ponovio da je Rusija iz tog rata izašla kao najveći pobjednik, ali i stradalnik.

"Rusija je najviše doprinijela slomu fašizma. Upravo kroz ovu paradu oni žele da pruže otpor revizionistima. Ideologija gubitnika želi okrenuti povijest i sebe proglasiti pobjednicima. I mi se sa tim suočavamo, jer imamo samo preko 500.000 tisuća ubijenih u Јasenovcu, a te žrtve stavljaju se u neki drugi kontekst", poručio je Milorad Dodik za RTRS iz Moskve.

Kopirati
Drag cursor here to close