Izbori u Srbiji

Dodik glasovao u Generalnom konzulatu Srbije u Banja Luci

"Snažna i jaka Srbija je garant postojanja i opstanka Republike Srpske", kazao je Dodik.
Vijesti / Politika | 21. 06. 2020. u 14:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, danas je glasovao u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Banja Luci na parlamentarnim izborima Republike Srbije, javlja Anadolija.

"Drago mi je da vidim ovoliki red ovdje, kako mi rekoše, od jutros je veliki interes ovdje za glasovanje u Republici Srpskoj. To potvrđuje jednu stvar, a to su naši zahtjevi i naše očekivanje da će Srbija prihvatiti i dati automatsko državljanstvo svim državljanima Republike Srpske imajući u vidu značajan interes ljudi za takav status", kazao je Dodik.

Rekao je da su postojeće procedure za državljanstvo Srbije spore i duge.

"Želim da Srbija današnjim danom dobije stabilnu političku vlast, onu vlast koja će omogućiti nacionalno i državno okupljanje oko rješavanja ozbiljnih pitanja kao što je pitanje Kosova i Metohije, kao osiguravanje nastavka razvoja i jačanja Srbije na ekonomskom i svakom drugom planu. Srbija je značajan garant stabilnosti u regiji, najvažnija zemlja Balkanskog poluotoka, zemlja koja generira i proizvodi mir na ovom prostoru i to je nešto što opredjeljuje sve nas u tom pogledu. Republika Srpska i Srbija imaju pravo, u skladu sa Daytonskim mirovnim sporazumom, na specijalne veze i mislim da one trebaju biti još specijalnije u smislu sadržaja, to nam nitko ne spori. Mnoga pitanja smo rješili, ostala su i ona druga da rješavamo, recimo daleko veća usklađenost obrazovnih programa", kazao je Dodik i dodao da će se zalagati za iste obrazovne programe u školama u Srbiji i RS-u, koji je entitet u Bosni i Hercegovini.

Istaknuo je da vjeruje da će godine koje dolaze biti godine nacionalnog i državnog okupljanja Srba iz RS-a i Srbije, kao i podrške Srba koji se nalaze širom svijeta u pogledu želje da Srbija bude snažna i jaka.

"Snažna i jaka Srbija je garant postojanja i opstanka Republike Srpske", kazao je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close