Reagirao je

Dodik: ''Sve što su uradili malo je da bi me zaustavili''

"Ovo su sankcije koje je izlobiralo nekoliko američkih službenika koji ne dijele viziju BiH kakvu ja imam''.
Vijesti / Politika | 05. 01. 2022. u 17:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da odluka SAD o uvođenju sankcija njemu i ATV-u je toliko besmislena da ne zna ni kako bi je komentirao, a da zvuči smisleno, pišu Nezavisne.

"Možda je prvo što pada u oči vrijeme kada se ova odluka priopćava, dakle u predvečerje najradosnijeg kršćanskog praznika Božića. Povijesno smo kao narod napadani baš na velike praznike i znam kako oni koji stoje iza ove odluke to znaju. Drugo što mi pada na pamet je kako je zemlja koja se diči ljudskim pravima i slobodom medija sankcionirala upravo medij. Ako to nije napad na slobodu izražavanja i na slobodnu riječ, ne znam onda što je", izjavio je Dodik Srni upitan da prokomentira odluku SAD o uvođenju sankcija njemu i ATV-u zbog, kako se navodi, aktivnosti i prijetnji po stabilnost i teritorijalni integritet BiH.

Video: Dodik poručio da ne zna zbog čega je kažnjen i da ga sankcije neće zaustaviti

Dodik je istaknuo kako je treće što mu pada na pamet jeste da je opet kažnjen, a da ne zna zbog čega.

"Prvi put su rekli da kršim Daytom, bez navođenja čime sam prekršio Daytonski mirovni sporazum. Sada mi se, kako čujem, na teret stavlja i korupcija a kako se protiv mene ni u BiH niti bilo gdje u svijetu ne vodi kazneni postupak za korupciju", podsjetio je Dodik.

Srpski član Predsjedništva naglasio je kako ničim nije doveo u pitanje ustavni poredak u BiH niti njenu stabilnost, te da ostaje nejasno što su kreatori ovih sankcija imali na umu kada su odlučili opet ga kazniti, pišu Nezavisne.

"Ovo su sankcije koje je izlobiralo nekoliko američkih službenika koji ne dijele viziju BiH kakvu ja imam i kakva je potpisana 1995. Ako misle da će me ovako disciplinirati, grdno se varaju. Ja tek sada dobivam novi motiv da se borim za prava koja nam se otimaju 26 godina''.

Odluka SAD-a da me opet sankcioniraju došla je uoči obilježavanja 30 godina postojanja Republike Srpske što, također, trebam primjetiti i trebalo bi me, tako oni misle, pokolebati u borbi za prava Republike Srpske. Bojim se kako je sve što su uradili malo da bi me zaustavili, jer ja nisam biran da bih zastupao američke, već interese naroda Republike Srpske. Dok god se budem bavio ovim poslom tako će biti", poručio je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close