"Kriminalne radnje"

Dodik SIP-u: Gospodo, svi ćete završiti u Tužiteljstvu!

Vijesti / Politika | 12. 10. 2022. u 08:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Bljesak.info

Predsjednik SNSD-a i kandidat za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Središnje izborno povjerenstvo BiH od imenovanja nema legitimitet, a sada već ni kredibilitet.

Na pitanje Srne da prokomentira to što je SIP protiv njega podnio prijavu Tužiteljstvu BiH i SIPA zbog, kako je navedeno, "verbalnog napada na članove SIP-a, a zbog kojeg neki od njih osjećaju da im je ugrožena sigurnost".

Protuzakonito? 

Dodik je rekao da u danima kada pod političkim utjecajem svojih članova donose protuzakonite odluke, oni stižu čak da se bave i akterima izbora podnoseći prijave protiv njih. 

Čelnik SNSD-a je naglasio da umjesto da utvrde je li članica SIP-a Vanja Bjelica Prutina, protivno zakonu, imala sastanak s liderom SDS-a Mirkom Šarovićem i je li autentična prepiska koja "kruži" društvenim mrežama, a u kojoj se članstvo PDP-a zahvaljuje drugom članu SIP-a Јovanu Kalabi, najavljujući ponavljanje izbora, SIP BiH se bavi izjavama Milorada Dodika.

"Ako u ovom provizoriju od države postoji "P" od prava i pravde, gospodo iz SIP-a, svi ćete završiti u Tužiteljstvu koje bi moralo da se pozabavi vašim kriminalnim radnjama", poručio je Dodik. 

"Meta na čelo" 

Podsjetimo, Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine u utorak je podnijelo prijavu Agenciji za istrage i zaštitu BiH i Tužiteljstvu BiH protiv čelnika Saveza neovisnih socijaldemokrata Milorada Dodika.

Povod su ponovni Dodikovi verbalni napadi na članove SIP-a, zbog kojih, kako je objavljeno, neki od njih "osjećaju da im je ugrožena sigurnost".

Članica SIP-a Vanja Bjelica-Prutina, jedna od dvoje članova SIP BiH iz Republike Srpske, izjavila je da se zbog posla kojim se bavi, "plaši za sigurnost svog djeteta kada se vraća iz škole”.

Ona je navela da joj je Dodik "stavio metu na čelo" izjavom da ona "ruši RS".

Predsjednik SIP-a, Suad Arnautović, izjavio je da je i on "targetiran" zbog Dodikovih izjava da je "antisrbin", da RS "smatra genocidnom tvorevinom" te da će "učiniti sve da nanese štetu tom entitetu".

Kopirati
Drag cursor here to close