Vanja Bjelica-Prutina

Članica SIP-a zaplakala na sjednici: Imam strah

''Imam strah kad se moje dijete vraća iz škole, a ono se vraća zajedno sa svojim drugarima. Smatram da moje dijete treba uživati ista prava, ali se istovremeno plašim.''
Vijesti / Flash | 11. 10. 2022. u 20:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vanja Bjelica-Prutina na današnjoj sjednici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH je zaplakala dok je govorila da joj je ugrožena sigurnost zato što obavljala posao u skladu sa zakonom.

Meta na čelu

''Napomenut ću da, nažalost, zato što obavljam svoj posao u skladu sa zakonom imam strah'' - rekla je kroz suze Vanja Bjelica-Prutina, članica SIP-a, piše Avaz.

Predsjednik SIP-a BiH Suad Arnautović je odgovorio da je apsolutno razumije te je zamolio da se napije vode kako bi se smirila jer je vrlo ozbiljna situacija.

Nakon toga je Bjelica-Prutina ponovno uzela riječ:

''Imam strah kad se moje dijete vraća iz škole, a ono se vraća zajedno sa svojim drugarima. Smatram da moje dijete treba uživati ista prava, ali se istovremeno plašim. Prosto, mislim da su ovakve stvari nedopustive. Čula sam još neku insinuaciju, da je "neka osoba iz SDS-a", jer se ja povezujem sa SDS-om, bila na Trebeviću ili Jahorini sa gospodinom Šarovićem. Pozivam MTEL, Tužiteljstvo da preko baznih stanica ispita moju lokaciju, jer je i to jedna laž. Meni se lažima direktno stavlja meta na čelo. Meni je žao što sam pokazala ovu vrstu emocije, jer će neki da likuju zbog toga.''

Dodik: Lažne suze

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da članica SIP-a Bosne i Hercegovine Vanja Bjelica Prutina "lažnim suzama" prikriva stvarni susret sa predsjednikom SDS-a Mirkom Šarovićem i "nezakonite radnje i protuzakonito glasovanje", prenosi N1.

''Skrivajući se iza spola i obitelji, Vanja Bjelica Prutina pokušava da izazove sisjećanje onih koje je svojim nezakonitostima ponizila'', navedeno je na Dodikovom Twitter nalogu.

Prema njegovim riječima, jedino na šta se može pozivati na tom mjestu su Ustav i zakoni, ali je dužna i da ih poštuje.

''To nas sve obvezuje'', zaključio je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close