''EU ima ozbiljan problem''

Dodik: Nećemo odustati od pobjede, bez obzira što se diže galama

''Bolesna je politička ambicija muslimanskih političara. Hoće da nas putem građanskog uređenja svedu na nacionalnu manjinu, to je za nas neprihvatljivo. Mi stojimo pri Ustavu i onome što tamo piše.''
Vijesti / Politika | 21. 02. 2022. u 18:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Milorad Dodik

Dok je čekao informacije iz Bruxellesa o stanju u BiH i eventualnim sankcijama, član Predsjedništva BiH Milorad Dodika održao je sjednicu Predsjedništva SNSD, te press konferenciju sa koje je poručio da politika "ostrašćene" ministrice vanjskih poslova Njemačke neće dobiti podršku.

Upitan za eventualne sankcije od strane EU Dodik je rekao:

''Ona ostrašćena ministrica Njemačke je mimo realnih stvari. Tako neartikulirani tipovi su opasni za globalnu politiku. Iznosi laži… bez skrupula prema Srbima i RS. Njena politika neće biti podržana, ali da sačekamo, nisam ja glasnogovornik'', prenosi N1

Kaže da EU ima ozbiljan problem, pominje Ukrajinu.

''Nitko više danas ne govori o ratu u Bosni, ni o drugim glupostima koje su bile dominantne teme mnogih medija i političara''.

Dodao je da su mu razumljivi zahtjevi HNS-a koje su iznijeli za vikend.

''Pravo je svakog naroda da bira svoje predstavnike. Bolesna je politička ambicija muslimanskih političara. Hoće da nas putem građanskog uređenja svedu na nacionalnu manjinu, to je za nas neprihvatljivo. Mi stojimo pri Ustavu i onome što tamo piše. Neće se prihvatiti ni jedna vrsta sankcije Republici Srpskoj, ako to učine jazu da će zaustaviti svaki razvojni projekat u FBiH.”

Dodik kaže da Europska komisija radi selektivno. Ne može se, tvrdi, odlučivati odvojeno o javnim nabavkama, Ustavnom sudu ili OHR-u.

''Mi smo za razgovor o svih 14 prioriteta, hoćemo da damo doprinos. Ali istovremeno, nećemo selektivno o pojedinačnim pitanjima''.

SNSD se konsolidirao kaže Dodik, a to su pokazali i jučerašnji izbori za mjesne zajednice u Banjaluci.

''Ovo je prolazno vrijeme za ono sto nas čeka u listopdau. Nećemo odustati od naše velike pobjede, bez obzira sto se nekad diže galama'', kazao je.

Preko 280 000 zaposlenih, 10 000 vise zaposlenih od umirovljenika, dobar je ekonomski pokazatelj dodaje Dodik i tvrdi da je ekonomska situacija u RS stabilna. Dodik je kazao i kako odbacuje površne navijačke pozicije koje je pokazao europski Parlament i da SNSD smatra da nema potrebe da se razgovara u Vijeću Europe o pitanjima koja su oni sama isforsirali i da se u tom pogledu neće prihvatiti nikakve sankcije.

Kopirati
Drag cursor here to close