Nema rata!

Dodik: Ni ja, ni RS ne uvlačimo Srbiju u destabilizaciju i ne prijetimo ratom

Navodeći da RS ne traži od Srbije oružje, niti to želi, Dodik je zapitao zašto bi neko napao Srbiju, ako nekome RS nije po volji.
Vijesti / Politika | 18. 12. 2021. u 12:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da on sigurno nije taj koji prijeti ratom, te odbacio optužbe da on ili Republika Srpska uvlače Srbiju u destabilizaciju.

"Јa sigurno nisam taj koji prijeti ratom. Ali takva je atmosfera stvorena.A ova priča kako ja "guram" Srbiju u nešto ja veoma dobro vodim računa da ne dođe do problema i da ne dođe Srbija u probleme. Јa ne očekujem ništa drugo, osim da Srbija razumije ovu situaciju," istakuno je Dodik za Srnu.

On je dodao da veoma cijeni to što predsjednik Srbije Aleksandar Vučić radi i što je čini vezano za ekonomski razvoj Srbije i što je pozicionirao Srbiju na sasvim novim osnovama na međunarodnom planu.

"Јa nisam taj, niti je Republika Srpska ta, koja vuče Srbiju u bilo što. Mi očekujemo da Srbija, kao garant Daytonskog sporazuma razumije ono o čemu se radi i da na pozicijama međunarodnih odnosa pokuša da sve učini da to objasni. I to Srbija i čini, rekao je Dodik."

Navodeći da RS ne traži od Srbije oružje, niti to želi, Dodik je zapitao zašto bi neko napao Srbiju, ako nekome RS nije po volji.

Komentirajući izjavu Vučića da će se Srbija usprotiviti sankcijama protiv bilo koga u Republici Srpskoj, Dodik je rekao da se taj stav čuo od predsjednika Srbije veoma jasno i da to veoma cijeni.

Kopirati
Drag cursor here to close