''Istekao mu je odmor''

Dodik poručio Schmidtu: ''Neka odmah kupi jednosmjernu kartu za Njemačku''

''Gospodinu Schmidtu preporučujem da kupi kartu za Njemačku u jednom pravcu. Danas mu je istekao godišnji odmor" rekao je Dodik.
Vijesti / Politika | 12. 04. 2022. u 20:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Milorad Dodik

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik reagirao je na odluku visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta kojom se poništava neustavni Zakon o nepokretnoj imovini RS-a.

Dodik je rekao da je potez visokog predstavnika kič i šund politike na koju su ga natjerali "oni koji su pitanje imovine protivustavno aktuelizirali".

"Partnere u FBiH pozivam da se poštuju Ustav BiH i Dejtonski mirovni sporazum, a gospodinu Schmidtu preporučujem da kupi kartu za Njemačku u jednom pravcu. Danas mu je istekao godišnji odmor" rekao je Dodik.

Podsjećamo, visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt upotrijebio je bonske ovlasti i poništio Zakon o nepokretnoj imovini RS-a.

"Danas sam kao visoki predstavnik donio nalog o obustavi primjene zakona o nepokretnoj imovini koji se koristi za funkcioniranje javne vlasti RS-a. Obustavio sam primjenu zakona do ocjene Ustavnog suda. Danas proširujem i zabranu raspolaganja državnom imovinomkako bih je uskladio sa tumačenjem Ustavnog suda", kazao je Schmidt.

Kopirati
Drag cursor here to close