Željko Komšić

"Između toga da postupi ili odstupi, Schmidt odabrao da postupi, to nije dovoljno''

''Mora poništiti sve antiustavne zakone a ne samo antiustavni zakon o nepokretnoj imovini RS"
Vijesti / Politika | 12. 04. 2022. u 19:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Između toga da postupi ili odstupi, Schmidt je ipak odabrao da postupi, iako to nije dovoljno, jer mora poništiti sve antiustavne zakone a ne samo antiustavni zakon o nepokretnoj imovini RS", kratko je prokomentirao Željko Komšić, član Predsjedništva BiH odluku koju je donio visoki predstavnik BiH Christian Schmidt da poništi Zakon o nepokretnoj imovini koji treba stupiti na snagu u RS, piše N1.

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini donio je odluku da suspendira Zakon o nepokretnoj imovini koji treba stupiti na snagu u RS.

''Suspendirao sam primjenu Zakon do ocjene Ustavnog suda kako bi se izbjegle negativne pravne reprekusije za građane i potencijalne investitore. Danas proširujem i zabranu raspolaganja državnom imovinom kako bi je uskladio s odlukama Ustavnog suda. Ovom odlukom jasno se daje do znanja da samo država Bosna i Hercegovina može raspolagati državnom imovinom odnosno uređivati vlasništvo nad državno,m imovinom, što se primjenjuje na sve nivoe vlasti u BiH'', rekao je Schmidt.

Kopirati
Drag cursor here to close