Složno nam Predsjedništvo

Dodik ponosno: Podnio sam kaznenu prijavu protiv Džaferovića

"Džaferović je samoinicijativnim nastupom, za koji nije imao suglasnost, prekršio Ustav BiH, Poslovnik o radu i iznio samo osobne stavove", napisao je Dodik.
Vijesti / Politika | 24. 08. 2022. u 13:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik priopćio je kako je podnio kaznenu prijavu Tužiteljstvu BiH protiv predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

"Danas sam podnio kaznenu prijavu protiv Šefika Džaferovića, koji je u svojstvu člana i predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine, sudjelovanjem na summitu međunarodne Krimske platforme, neovlašteno i bez odluke Predsjedništva, zloupotrijebio službeni položaj i ovlasti", napisao je Dodik na Twitteru.

Zloupotrebom položaja i ovlasti, nanesena je šteta Srpskoj jer je usljed nezakonitog i neovlaštenog djelovanja Džaferovića, Srpska spriječena da iskaže službeni stav putem srpskog člana Predsjedništva BiH, koji se bira sa teritorije Srpske, o ovom važnom pitanju vanjske politike", dodao je dalje Dodik.

On je dodao da je Predsjedništvo BiH kao institucija jedino nadležno za vođenje vanjske politike, prenosi "Avaz". 

"Džaferović je samoinicijativnim nastupom, za koji nije imao suglasnost, prekršio Ustav BiH, Poslovnik o radu i iznio samo osobne stavove", napisao je on.

Podsjećamo, Džaferović se u utorak obratio na summitu Krimske Platforme, usprkos prethodnom negodovanju člana Predsjedništva, Milorada Dodika, koji je već za sutra najavio podnošenje kaznene prijave protiv Džaferovića.

Kopirati
Drag cursor here to close