Riješeno Daytonom

Dodik: Pitanje imovine neće biti razmatrano u Zastupničkom domu

On je napomenuo da BiH ima samo granicu, nema imovinu na teritoriji.
Vijesti / Politika | 23. 04. 2023. u 09:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istaknuo je da je pitanje imovine trajno riješeno Daytonskim mirovnim sporazumom i Ustavom BiH i da to pitanje neće biti razmatrano u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Dodik je u retrospektivi proteklog tjedna na svom "Instagram" profilu podsjetio da je na sastanku predstavnika organa vlasti Republike Srpske i u zajedničkim institucijama s liderima političkih stranaka vladajuće koalicije okupljenih oko SNSD-a i predstavnika opozicionog SDS-a dogovoreno da sutra u Narodnoj skupštini bude potpisana izjava o imovini kao odgovor na sve veći pritisak na Srpsku.

"Izjava koju su ranije potpisali predstavnici stranaka sa sjedištem u Federaciji BiH je politički ultimatum Republici Srpskoj i međunarodnoj zajednici", naveo je Dodik.

On je napomenuo da BiH ima samo granicu, nema imovinu na teritoriji.

"Po Ustavu BiH je sastavljena od dva entiteta, a državnost je na entitetima. Ono što isključivo nije dano BiH, pripada entitetima. Mi ćemo se toga držati i u narednom razdoblju dogovarati naše akcije", dodao je Dodik, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close