Očekivanja

Dodik pisao Viškoviću: Vlada mora zauzeti stav

Dodik smatra da je neophodno zadužiti sve državne organe uprave da dosljedno primjenjuju akte Narodne skupštine i Vlade RS.
Vijesti / Politika | 07. 03. 2023. u 16:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik RS Milorad Dodik uputio je pismo premijeru Radovanu Viškoviću u kojem navodi kako očekuje da Vlada zauzme stavove o zaštiti prava i interesa RS i pripremi dokumente koji će poslužiti za raspravu u Narodnoj skupštini u vezi sa Zakonom o nepokretnoj imovini.

Dodik smatra da je neophodno zadužiti sve državne organe uprave da dosljedno primjenjuju akte Narodne skupštine i Vlade RS, nakon nedavne odluke Ustavnog suda BiH kojom je odredio privremenu mjeru protiv primjene Zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcioniranje javne vlasti RS.

Citirajući odredbe Daytonskog sporazuma u Ustava BiH, Dodik u opširnom u pismu, koje prenosi Srna, navodi Viškoviću da je neophodno sagledati sve aspekte navedenih problema koji ograničavaju RS u primjeni njenih ustavnih prava i obaveza.

Na kraju pisma Dodik naglašava Viškoviću kako očekuje da Vlada RS zauzme stavove o zaštiti prava i interesa RS i pripremi dokumente koji će poslužiti za raspravu na Narodnoj skupštini RS.

"Smatram da je neophodno zadužiti sve državne organe uprave da dosljedno primjenjuju akte Narodne skupštine i Vlade", naveo je Dodik, prenosi Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close