Panel rasprava u Beču

Dodik: Novinare u Austriji više je zanimao moj odnos s Putinom nego europski put BiH

"Kada završi rat u Ukrajini neću moći doći na red da se vidim s predsjednikom Putinom od Europljana koji će tada željeti da se susretnu s njim u Kremlju", istaknuo je Dodik.
Vijesti / Politika | 17. 03. 2024. u 09:11 Srna

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je kako je austrijske novinare koji su pratili panel raspravu na Diplomatskoj akademiji u Beču više zanimao njegov prijateljski odnos s predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom nego europski put BiH, što je bila tema rasprave, ali da im je prenio jasan stav kako Srpska i Rusija tradicionalno imaju dobre odnose i da će tako biti i u budućnosti.

"Kada završi rat u Ukrajini neću moći doći na red da se vidim s predsjednikom Putinom od Europljana koji će tada željeti da se susretnu s njim u Kremlju. Ovo je bio moj odgovor austrijskim novinarima koji su pratili panel raspravu na Diplomatskoj akademiji u Beču", naveo je Dodik na Instagramu.

On je istaknuo kako je na panelu ponovio i stav da u Republici Srpskoj očekuju da "nakon 21. ožujka BiH prestane biti kolonija međunarodne uprave, da istog dana, shodno europskim standardima, nestane lažni visoki predstavnik i da iz Ustavnog suda BiH odu strani suci".

"Prošli tjedna održana je sjednica Izvršnog odbora SNSD-a na kojoj je zaključeno da podržavamo europski put i da glavni pregovarač sa EU treba biti iz Republike Srpske", naveo je Dodik.

Dodik, koji je i lider SNSD-a je u objavi na društvenim mrežama podsjetio i na zajedničku posjetu s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem selu Pambukovica kod Uba, na prisustvo proslavama u organizaciji aktiva žena SNSD-a širom Republike Srpske, kao i na svoju rođendansku proslavu s obitelji i prijateljima.

Kopirati
Drag cursor here to close