Predsjednička kletva

Dodik: Neka je proklet svaki Srbin koji ovo ne podrži

"Svi su uključeni u jedan isti projekt, devastacija RS, bili oni Trojka, Šestorka ili SDA. Od Europe čujemo da se BiH treba dati status pregovarača".
Vijesti / Politika | 20. 10. 2023. u 12:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obraćajući se na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske je ponovio da stranci i bošnjački politički korpus rade na devastaciji nadležnosti RS.

"Situacija je veoma opasna i usmjerena isključivo protiv RS i Srba. Neka misli tko šta hoće i to bez ikakvog oklijevanja. Za pet minuta bi trebali izglasati dvotrećinsku većinu, da kažete sve što bude tražio član Predsjedništva, ovako ćete dobiti. Bili vlast, ili opozicija, ni to nije važno, postoji trenutak kada nema rasprave, pročitajte ove zaključke. A ne da ovdje gubimo autoritet našim unutarnjim svađama. Onaj tko ne podrži Željku Cvijanović radi protiv RS i njene državnosti. Svaki Srbin koji ovo ne bude podržao neka je proklet", naglasio je Dodik na što je, kako piše N1, Nebojša Vukanović burno reagirao.

Nastavio s optužbama

"Svi su uključeni u jedan isti projekt, devastacija RS, bili oni Trojka, Šestorka ili SDA. Od Europe čujemo da se BiH treba dati status pregovarača. Hrvatski premijer je jedan od snažnih zagovarača, on je važna faca u Bruxellesu, imate Njemačku koja se tome protivi. Gotovo je jasno da će se status dati Ukrajini i Moldaviji. Kako možete dati pregovarački status Ukrajini u kojoj nije definirana teritorija u kojoj se vodi rat, a ne date jednoj BIH koja je svo ovo vrijeme pokazivala stabilnost, izvršavala mnoge neugodne reforme, koja je progutala žabe, kako to oni vole u Bruxellesu reći, BIH će biti odbačena u nastojanju da se dodatno disciplinira", tvrdi.

Političke prilike u EU

"Sankcije prema Rusiji, mi to nismo radili, nećemo da uradimo. Bošnjačka strana hrli ka tome, ako bi mogli i da Rusiji objave rat, predstavljaju se višim europskim vrijednostima. Zato neki kažu BiH je uvela snakcije, ali važni komesari kažu kad ćete vi početi provoditi sankcije. Dobro je jer Europa misle da jesu, a Rusi misle da nisu".

Istaknuo je da je sada složen i težak trenutak.

"Svojim antiustavnim potezima oni su uspjeli, da nama nametnu teme da se mi bavimo sami sobom, da se branimo, RS treba da počne da forsira koncept političkog napada do trenutka dok se ne izjasni treba li ili ne ostati u ovakvoj BIH. Ukoliko uspije ovakav napad koji ima za cilj imovinu, slušajući američkog veleposlanika koji kaže da imovina treba pripasti BiH, pa se dijeliti, oni moraju devastirati RS putem devastiranja njenih institucija".

Naveo je da su iz Američkog veleposlanstva tražili od domaćih banaka da ne surađuju sa institucijama RS, da banke ne primaju uplate Vlade.

Kopirati
Drag cursor here to close