Predstavljanje transportera

Komšić o novim oklopnim vozilima: Zlu ne trebalo, neka ih

"Nitko se neće založiti i boriti za ovu zemlju ako mi to sami nećemo, povijest je to pokazala", objasnio je Komšić.
Vijesti / Flash | 20. 10. 2023. u 11:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine prisustvovao je prezentaciji oklopnog vozila MUP-a Tuzlanske županije. Tom prilikom Komšić je kazao da bi svi bili sretni da nam ovakva vozila ne trebaju, ali da kako navodi, njegovo životno iskustvo govori da su nam i dalje potrebna specijalistička oprema u koju spada i ovo vozilo.

Ministarstvo unutarnjih poslova Tuzlanske županije predstavilo je u petak specijalna vozila – transportere koje ne mogu probiti ni meci kalibra 7.62. Četiri oklopna vozila su plaćena preko 5 milijuna KM, a u proceduri je nabavka i tri transportera za MUP KS. Proizvela ih je Kanada. Imaju osam sjedišta i protubalističku zaštitu druge kategorije.

Kada je riječ o oklopnim vozilima koje je MUP TŽ nabavio Komšić kaže:

"Zlu ne trebalo, neka ih".

Sva događanja uključujući i na Bliskom istoku za Komšića su pokazatelj da moramo preuzet odgovornost za sebe.

"Nitko se neće založiti i boriti za ovu zemlju ako mi to sami nećemo, povijest je to pokazala", objasnio je Komšić, piše N1.

Komšić je govorio i o aktualnim događanjima u Pojasu Gaze odnosno situaciji između Izraela i Palestine.

"Prvo što mogu reći je dabogda nikad ne trebali. Cijeli svijet je poludio. Pratimo sve ono što se dešava, pogledajte situaciju u Bosni i Hercegovini, u regiji, na europskom kontinentu, dole na Bliskom istoku. Ovo ubrzava cijeli svijet u pravcu koji je teško predvidjeti gdje to sve vodi", naveo je Komšić.

Zahtjev za posebom sjednicom Narodne skupštine RS po zahtjevu njegove kolegice iz Predsjedništva BiH, Komšić je nazvao političkim igrokazom.

Kopirati
Drag cursor here to close