"Izmišljeno ročište u izmišljenom postupku"

Dodik: Ne sude oni meni, nego koriste silu da se obračunaju s RS

Dodik je istaknuo da je mnogo onih koji danas likuju nad tim što im je jedan stranac bez ikakvih stvarnih ovlasti osigurao da predsjednik Republike Srpske dođe na izmišljeno ročište u izmišljenom postupku.
Vijesti / Politika | 06. 02. 2024. u 14:57 R. I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istaknuo je u utorak da cijeli svijet zna da je proces koji se vodi protiv njega pred Sudom BiH farsa, kreirana jer su neki htjeli da raspakiraju Daytonski sporazum, a jedini problem na tom putu im je Republika Srpska, koja je pokazala svoju odlučnost.

On je istaknuo da je mnogo onih koji danas likuju nad tim što im je jedan stranac bez ikakvih stvarnih ovlasti osigurao da predsjednik Republike Srpske dođe na izmišljeno ročište u izmišljenom postupku.

Zahvala prijateljima 

"Likuju i pojedinci u Srpskoj, i to je njihovo junaštvo. Ne sude oni meni, nego koriste silu da se obračunaju sa Srpskom. Zahvalan sam svim ljudima koji su mi pružili podršku i što razumiju koji je smisao ovog cirkusa, to me dodatno ojačalo da istrajem u svemu onome što radim i da nastavim još jače da branim srpske interese", napisao je Dodik na platformi "X", prenosi Srna.

Dodik je istaknuo da je zahvalan i svima u Srbiji i prijateljima Republike Srpske koji su uz Srpsku u trenucima najvećih pritisaka te ukazao da su plaćeni lobisti u strahu što će se dogoditi ako Donald Trump ponovo dođe na funkciju predsjednika SAD, što je vrlo izvjesno.

"Nitko i ne pomišlja da će biti drukčije jer znaju da je to jedina prilika za Ameriku", rekao je Dodik.

On je ukazao da se svijet mijenja, a Republika Srpska zna da osluškuje i prati i donosi najbolje odluke za svoj narod te napomenuo da neće biti dozvoljeno razaranje institucija i bezvlašće.

"Htjeli su da stvore nered, da raspakuju Dayton. Jedini problem na tom putu im je Srpska i zato gledamo ovu farsu. Slušamo iste floskule o poštovanju suvereniteta, koji tako lako gaze kada im odgovara. A, Srpska je pokazala svoju odlučnost, kao i svi njeni predstavnici i moć naroda ne može i neće nikada pobijediti nikakva sila, pa čak ni ona američka!", poručio je Dodik.

Nova sutkinja 

Podsjetimo, suđenje u postupku koji se pred Sudom BiH vodi protiv Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, umjesto suca Mirsada Strike, preuzela je sutkinja Sena Uzunović.

U rasporedu suđenja na internetskoj stranici Suda BiH stoji da je Uzunović sutkinja zadužen za ovaj postupak, pisale su Nezavisne.

Dodik i direktor Službenog glasnika RS Miloš Lukić optuženi su jer su omogućili da se objave dva zakona što ih je donio parlament RS, a visoki predstavnik Christian Schmidt ih je poništio.

Neprovođenje odnosno nepoštivanje odluka visokog predstavnika postalo je kaznenim djelom od 1. srpnja ove godine izmjenama Kaznenog zakona BiH koje je nametnuo upravo Schmidt.

Budu li proglašeni krivima Dodik i Lukić suočavaju se s kaznom zatvora u rasponu od šest mjeseci do pet godina.

Osuđujuća presuda značila bi i automatsku smjenu Dodika s dužnosti predsjednika RS odnosno Lukića s direktorske pozicije.

Kopirati
Drag cursor here to close