Predstavnici naroda

Evo što su Dodik i Džaferović radili u Turskoj

Članovi Predsjedništva BiH su ponovili opredijeljenost za intenziviranje aktivnosti na europskom putu Bosne i Hercegovine, koji je u interesu svih njezinih građana.
Vijesti / Politika | 12. 03. 2022. u 09:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Predsjedništva BiH i povjerenik Oliver Várhelyi razgovarali su o aktualnoj političkoj situaciji i europskom putu Bosne i Hercegovine na marginama Antalijskog diplomatskog foruma u Antaliji.

Sugovornici su razmijenili mišljenja o reformskim procesima u Bosni i Hercegovini, i modalitetima za unapređenje rada i funkcioniranja svih razina vlasti u cilju što skorijeg
sticanja kandidatskog statusa za Bosnu i Hercegovinu.

Članovi Predsjedništva BiH su ponovili opredijeljenost za intenziviranje aktivnosti na europskom putu Bosne i Hercegovine, koji je u interesu svih njezinih građana.

Povjerenik EU za susjedstvo i proširenje pozvao je članove Predsjedništva BiH na ubrzaniji rad na reformama, koje su neophodne za dobijanje kandidatskog statusa. Konkretni koraci i progres na europskom putu u interesu je Bosne i Hercegovine, regije, kao i Europske unije, zaključeno je prigodom susreta.

Također, članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Milorad Dodik sastali se i sa predsjednikom Republike Slovenije Borutom Pahorom.

Zahvalili su predsjedniku Slovenije na osobnom angažmanu i inicijativi da se ubrzaju procesi ka sticanju kandidatskog statusa za Bosnu i Hercegovinu.

Predsjednik Pahor je i ovom prigodom podržao europsku perspektivu Bosne i Hercegovine i proces proširenja Europske unije. Ponovio je potporu ubrzanom pristupu regije Zapadnog Balkana u Europsku uniju, sa posebnim akcentom na Bosnu i Hercegovinu.

Tema razgovora je bila i aktualna politička situacija na regionalnoj i globalnoj razini.

Kopirati
Drag cursor here to close