Duraković najavljivao pozitvnost, ali...

Dodik: Duraković na proslavi 25. studenog nije predstavljao RS

Dodik je na "Twitteru" napisao da je Republika Srpska slobodna država za sve građane i za sve ljude dobre volje.
Vijesti / Politika | 26. 11. 2022. u 11:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istaknuo je da potpredsjednik Srpske Ćamil Duraković na jučerašnjoj priredbi u Banja Luci nije predstavljao Republiku Srpsku jer za to nije imao suglasnost predsjednika Republike, prenosi Srna.

Dodik je na "Twitteru" napisao da je Republika Srpska slobodna država za sve građane i za sve ljude dobre volje.

"Ali Ćamil Duraković na jučerašnjoj priredbi nije predstavljao Republiku Srpsku. To može samo ako mu predsjednik Republike da suglasnost. Pošto te suglasnosti nije bilo, Duraković je na toj priredbi mogao da bude samo u svoje ime", naveo je Dodik.

Duraković je sinoć na akademiji posvećenoj 25. studenog, koji se u Federaciji BiH obilježava kao dan državnosti BiH, rekao da je u Banja Luci kao potpredsjednik entiteta Republika Srpska.

U Republici Srpskoj Dan državnosti BiH se ne obilježava na institucionalnom nivou.

Ćamil Duraković je nedavno pohvalno govorio o suradnji sa Miloradom Dodikom. Gostujući u emisiji Pressing N1 televizije kazao je da se osjeti “pozitivna atmosfera” kada je Milorad Dodik i suradnja sa njim u pitanju.

''Ja mogu da osjetim taj puls, to nije Dodik iz percepcije javnosti. Čak je u jednom trenutku rekao da želi da Bošnjaci, Srbi i Hrvati žive u miru. Patrijarh je mene pozdravio osobno, vratio se da me pozdravi, doslovce mi je čestitao i rekao da želi da surađuje i upravo je on taj koji je poslao poruke mnogo blažeg tona i Dodiku i svima nama. Tu je bio i muftija banjalučki na prijemu, pa i biskup Komarica. To je taj neki puls i energija bh. koju moramo uzdizati i širiti''.

Video: Pozitivna energija kod Dodika
Kopirati
Drag cursor here to close