Među prvim čestitarima

Dodik čestitao Putinu: Srbi se raduju

Vijesti / Politika | 17. 03. 2024. u 20:22 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Peti mandat na čelu Ruske Federacije, osvojen uvjerljivom pobjedom na predsjedničkim izborima, potvrda je da predsjednik Vladimir Putin ima ogromno povjerenje ruskog naroda i da zemlju vodi u pravom smjeru'', napisao je na platformi X predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitavši tako ruskom predsjedniku pobjedu na izborima na kojima nije mogao izgubiti.

Foto: Mikhail Klimentyev/Afp / Vladimir Putin i Milorad Dodik

Dodik kaže kako je ''pobjeda predsjednika Putina dočekana je s radošću i među srpskim narodom, jer u njemu vidi velikog državnika i prijatelja na kojeg se uvijek možemo osloniti i koji brine o našem narodu''.

''Također, raduje nas što je ruski narod za svog lidera izabrao ozbiljnog, odgovornog i mudrog državnika, jer je to garancija da će se u današnjem svijetu održati tradicionalne vrijednosti i da neće postati mjesto u kojem samo odabrani mogu da odlučuju o svemu. Čestitam predsjedniku Putinu, dragom prijatelju Republike Srpske i srpskog naroda, na novom mandatu. Želim mu dobro zdravlje, snagu i istrajnost na putu da sačuva Rusiju i donese mir i bolju budućnost čitavom svijetu'', napisao je Dodik.


Naime, Putin je osvojio rekordnih 88 posto glasova na nedjeljnim predsjedničkim izborima u Rusiji čime je učvrstio svoju vlast, iako su tisuće protivnika organizirale simbolične podnevne prosvjede na biračkim mjestima.

Putin je lako osvojio novi šestogodišnji mandat koji bi mu omogućio da prestigne Josifa Staljina i postane ruski čelnik s najdužim stažem u više od 200 godina.

Kopirati
Drag cursor here to close