Pao potpis

Dervo Sejdić pristupio SDP-u

''Zato je članstvo u SDP BiH samo logičan nastavak mog aktivizma, čime ću se lakše boriti za prava manjina u Bosni i Hercegovini'', naveo je Sejdić.
Vijesti / Politika | 15. 03. 2022. u 10:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dervo Sejdić novi član Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, objavila je stranka Nermina Nikšića nakon što je u prostorijama Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine potpisivanjem pristupnice službeno postao novi član SDP BiH.

''Dervo Sejdić je jedan od najpoznatijih boraca za prava manjina u Bosni i Hercegovini, te je višegodišnji predsjednik Saveza Roma u BiH. Poznat je i po tome što je 2009. godine uputio apelaciju Sudu za ljudska prava u Strasbourgu, u kojoj su se žalio na nemogućnost da se pripadnici manjina u Bosni i Hercegovini kandidiraju za članove Predsjedništva BiH'', objavio je SDP.

''Zbog mog angažmana u borbi za prava manjina u BiH, nisam imao priliku da se politički aktiviram do sada. Zato je članstvo u SDP BiH samo logičan nastavak mog aktivizma, čime ću se lakše boriti za prava manjina u Bosni i Hercegovini'', naveo je Sejdić.

Kopirati
Drag cursor here to close