Ističe rok...

SDP: Čoviću bitnije ucjene oko Izbornog zakona, nego trošarine na gorivo i PDV-a

''Draganu Čoviću treba poručiti da posljedice enormnih poskupljenja zajedno sa Bošnjacima, Srbima i Ostalima, trpe i Hrvati, za čije se interese, navodno, desetljećima bori.''
Vijesti / Politika | 14. 03. 2022. u 13:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine poziva predsjedatelja državnog Doma naroda Dragana Čovića da danas sazove hitnu sjednicu ovog Doma, na kojoj bi bile potvrđene odluke Zastupničkog doma Parlamenta BiH o ukidanju akciza na gorivo i uvođenje diferencirane stope PDV-a na osnovne životne namirnice.

Iz ove stranke podsjećaju javnost da će danas isteći rok od 72 sata za sazivanje hitne sjednice Doma naroda, nakon što je u petak 11. ožujka, izaslanik SDP BiH Denis Bećirović sakupio trećinu potpisa, koliko je prema Poslovniku potrebno za sazivanje sjednice.

''Neshvatljivo je odsustvo realnosti Dragana Čovića i HDZ-a od trenutne situacije u Bosni i Hercegovini, gdje su svakodnevno prisutni novi talasi poskupljenja osnovnih životnih namirnica, a koji je sjednicu ovog Doma trebao sazvati odmah nakon što su izmjene ovih zakona usvojene u Zastupničkom domu 9. ožujka.

Očigledno je da su predsjedniku HDZ-a BiH bitnije njegove ucjene oko izmjena Izbornog zakona BiH nego interesi građana, izloženih nikad većim financijskim problemima, koji su dijelom izazvani i neradom državnog Vijeća ministara i entitetskih vlada, u kojima sjede ministri iz HDZ-a, zajedno sa svojim koalicionim partnerima iz SDA i SNSD-a'', priopćio je SDP.

Na kraju priopćenja navode i kako ''Draganu Čoviću treba poručiti da posljedice enormnih poskupljenja zajedno sa Bošnjacima, Srbima i Ostalima, trpe i Hrvati, za čije se interese, navodno, desetljećima bori.''

Kopirati
Drag cursor here to close