Naplata

Demokratska fronta traži novac od zastupnika koji su napustili stranku

"Pozadina svega ovoga je, čini mi se, u nekoj vrsti prepadanja nekih zastupnika koji bi bili presudni u Kantonu Sarajevu, možda čak i u Goraždu ili Federaciji BiH. Ne znam jesu li potpisivani notarski ugovori i prije ovih izbora, ali mislim da je poz
Vijesti / Politika | 08. 10. 2022. u 15:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnica u Skupštini Bosansko-podrinjskog kantona Edita Velić se našla u problemu kada je Demokratska fronta od nje zatražila 69.333 KM na osnovu Ugovora o uređivanju materijalnih odnosa DF-a i kandidata DF-a za sve nivoe vlasti, kojeg je ovjerio notar.

Razlog tome je što je ova zastupnica prešla u Narod i Pravdu, ali kako navodi došlo je do obustave izvršenja ove odluke.

"Jučer sam to pojasnila kolegama iz drugog medija, ali su prenijeli nepotpunu informaciju. To što je došlo je rješenje iz 29. 6. i ono je došlo na izvršenje. Uputili smo žalbu, prigovor i sud je prihvatio naš prigovor 12.9. i tada je doneseno rješenje o obustavi izvršenja ovog postupka", kazala je Velić za "Avaz".

Kako navodi, ona je pokrenula tužbu za poništenje tog ugovora i u tijeku je taj postupak na Općinskom sudu u Sarajevu.

"Što se tiče ovog slučaja, to je obustavljeno na sudu u Goraždu. Pozadina svega ovoga je, čini mi se, u nekoj vrsti prepadanja nekih zastupnika koji bi bili presudni u Kantonu Sarajevu, možda čak i u Goraždu ili Federaciji BiH. Ne znam jesu li potpisivani notarski ugovori i prije ovih izbora, ali mislim da je pozadina to strašenje", dodala je Velić za "Avaz".

Pojašnjava da ona nije sama u tome, nego da je u istoj situaciji čak 12 zastupnika sa različitih nivoa vlasti, od Senada Hasanovića, Seada Milavice do brojnih drugih.

Edita Velić tvrdi da kada se sve ovo završi podnijet će tužbu za ucjene.

"Jer ovo nije ništa drugo nego klasična ucjena, ali prvo da poništimo ove ugovore", zaključila je Velić za "Avaz".

Kopirati
Drag cursor here to close