Predsjednik Skupštine

Demant mostarskog NiP-a: Mujan nije dao ostavku - on je smijenjen

Iz ove stranke navode kako ''napustiti rukovodeću funkciju sam ili biti smijenjen jer ti je izglasano nepovjerenje nije isto''.
Vijesti / Politika | 14. 04. 2023. u 07:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poslije nekoliko natpisa u medijima povodom istupanja Aldina Mujana iz stranke Narod i Pravda oglasili su se iz ove stranke te uputili demant na objavljene natpise.

Iz ove stranke navode kako ''napustiti rukovodeću funkciju sam ili biti smijenjen jer ti je izglasano nepovjerenje nije isto''.

Demant prenosimo u nastavku u cijelosti:

''Stvari je potrebno nazvati pravim imenom te ćemo stoga mi to uraditi nakon niza izjava bivšeg predsjednika Gradske Skupštine NiP-a Mostar, a sad već i bivšeg člana naše stranke gospodina Aldina Mujana koje su nepotpune, neistinite i senzacionalisticke.

Naime, od gospodina Mujana, kao predsjednika Gradske skupštine Mostar, oprostili smo se na fer imkorektan način zahvalivši mu se na dotadašnjem radu i doprinosu i poželivši mu sreću u njegovom daljnjem radu, ne pokušavajući skupljati jeftine političke poene pisajući prave razloge njegovog odlaska, točnije, njegove SMJENE, odnosno, izglasane-potvrđene ostavke.

Dana 15.11.2022.godine, gospodin Mujan šalje u centralu stranke mail u kojem podnosi neopozivu ostavku. Nekoliko dana kasnije, kreće u vlastito lobiranje za glasove članova Gradske skupštine kako mu ipak ne bi bila izglasana ostavka te kako bi ostao na poziciji predsjednika Skupštine. Neuspješno.

Dana 10.02. 2023.godine na sjednici GS usvojena je Mujanova ostavka sa 16 glasova za, 3 protiv i 1 suzdržanim.

Napomenimo i da je Mujan smijenjen sa te pozicije ponajviše zbog toga što je pokušavao u stranci provodit samovolju što u konačnici Skupština nije dozvolila.
Imenovan je novi predsjednik Skupštine i stranka nastavlja sa radom u punom kapacitetu.

Ono što je bitno za javnost funkcioniranje i ideju Naroda i Pravde u Mostaru neće ugroziti odlazak bilo kojeg pojedinca, pa tako ni spomenutog jer smo na prethodnim izborima dobili čvrste temelje i povjerenje građana.

Obavještavamo građane da Narod i Pravda Mostar nastavlja da radi jednakim intenzitetom i sa istom vizijom od samog osnivanja, a to je da je naš krajnji cilj postavljanje naroda i države na zasluženo mjesto, jer oni su naš prioritet i ta vizija će nastaviti da se slijedi i u budućnosti'', navode iz mostarskog NiP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close