Odlasci

Problemi u mostarskom NIP-u: Predsjednik Gradske skupštine napustio stranku

Aldin Mujan je bio predsjednik Gradske skupštine NiP-a Mostara, jedan od osnivača strnke u tom gradu. Bio je član Glavnog odbora Naroda i pravde.
Vijesti / Politika | 13. 04. 2023. u 15:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Narod i pravda u Mostaru već neko vrijeme ima trzavice među rukovodstvom i članstvom što je rezultiralo odlaskom Aldina Mujana iz te stranke, piše Faktor.

Mujan je bio predsjednik Gradske skupštine NiP-a Mostara, jedan od osnivača strnke u tom gradu. Bio je član Glavnog odbora Naroda i pravde.

On je NiP napustio ranije, a sinoć je to obznanio na društvenim mrežama. Prema Faktorovim nezvaničnim informacijama Mujan je glavno neslaganje unutar stranke imao sa ili u vezi sa Suadom Halilović, NiP-ovom zastupnicim u Parlamentu Federacije koja je sa nevjerojatno skromnih 197 glasova preko kompenzacijskog mandata zajela u Parlament i dobila plaću od nekoliko tisuća KM.

Faktor je ranije pisao o problemima unutar NiP-a u Mostaru kada su objavili da postoje dvije frakcije unutar te stranke.

Jednu frakciju je predvodio Omer Hujdur kao predsjednik Izvršnog odbora, kojeg su neki okarakterizirali kao "Zvizdićevog igrača", dok je drugu frakciju predvodio Aldin Mujan kao predsjednik Gradske organizacije NiP-a, koji je navodno "Ademovićev igrač".

Ademovićeva frakcija je tražili reorganizaciju stranke u Mostaru.

Mujan je u objavi na društvenim mrežama napisao svoje razloge zašto napušta NiP, ali bez previše detalja. Posebno je sreću u daljnjem radu poželio upravo Kemalu Ademoviću, prvom zamjeniku šefa stranke Elmedina Konakovića.

 

Kopirati
Drag cursor here to close