Stavljena je točka na državnost

Dačić: Ne mogu reći da je RS stvorena genocidom

Vlada nezadovoljstvo, kaže Ivica Dačić, jer Mladić nije presuđen za genocid u još šest općina, jer ne mogu da kažu da je Republika Srpska stvorena genocidom...
Vijesti / Politika | 14. 06. 2021. u 12:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić ocijenio ja da su najave Kosova da će tužiti Srbiju za genocid "smiješne" i poručio da su "Srbi dva puta u prošlom stoljeću doživjeli genocid, a veliko etničko čišćenje na Kosovu i Metohiji, u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj".

''Da su imali pravnog osnova, oni bi to pitanje odavno pokrenuli'', rekao je Dačić.

Dačić je kazao da su pred Srbijom teški dani jer postoji ''kondenziran pritisak'' s različitih strana, koji je “otvoreno počeo na posljednjoj sjednici Vijeća sigurnosti UN”, prenosi Srna.

''Oni su pokušali da ponize Srbiju. Jasno je da su nezadovoljni jer general Mladić nije presuđen za genocid u još šest općina, jer ne mogu da kažu da je Republika Srpska stvorena genocidom, da je stavljena točka na njenu državnost i da ne mogu da se odcijepe'', rekao je Dačić.

Međunarodni mehanizam za kaznene sudove izrekao je drugostupanjsku presudu kojom je potvrđena doživotna kazna zatvora Ratku Mladiću, nekadašnjem generalu Vojske Republike Srpske za genocid u Srebrenici, progone Bošnjaka i Hrvata, teroriziranje građana Sarajeva i uzimanje pripadnika UN-a za taoce.

Uz suprotno mišljenje suca Nyambe, potvrđena je prvostupanjska doživotna kazna zatvora, a Mladić će ostati u pritvoru do određivanje zemlje u kojoj će služiti kaznu.

Kopirati
Drag cursor here to close