Poruka

Dačić bošnjačkim političarima: Svatko ima svoje Kosovo

Dačić je rekao kako nije vidio nikakav non- paper i da ne zna je li to točno, ali da su "izgleda svi oguglali na `veliku Albaniju`", dok im smeta kad se spomenu Republika Srpska i Srbija.
Vijesti / Politika | 21. 04. 2021. u 09:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je kako bi posavjetovao bošnjačke političare u BiH, koji se bore za očuvanje teritorijalnog integriteta BiH, da tako otvoreno ne podržavaju neovisnost Kosova i ruše teritorijalni integritet Srbije, jer svaka zemlja "ima svoje Kosovo", prenijela je Srna.

Dačić je poručio bošnjačkim političarima da ne govore o Kosovu, jer uvijek moraju imati u vidu da se to gleda kroz njihov odnos o pitanju teritorijalnog integriteta.

"Onaj tko se bori za očuvanje teritorijalnog integriteta BiH ne bi trebao tako otvoreno podržavati rušenje teritorijalnog integriteta druge međunarodno priznate zemlje kao što je Srbija i da priznaje neovisnost Kosova", rekao je Dačić za Al Jazeerau.

Povodom navodnog "non-paper" dokumenta o mijenjanju granica na zapadnom Balkanu koji se pripisuje slovenačkom premijeru Janezu Janši, Dačić je rekao kako nije vidio nikakav non- paper i da ne zna je li to točno, ali da su "izgleda svi oguglali na `veliku Albaniju`", dok im smeta kad se spomenu Republika Srpska i Srbija.

"Mi se zalažemo za Daytonski mirovni sporazum, očuvanje integriteta BiH, ravnopravnosti tri naroda i dva entiteta, za očuvanje Republike Srpske, a apsolutno smo protiv stvaranja `velike Albanije`", rekao je Dačić.

Naveo je kako nije Srbija pokrenula to pitanje, niti je nešto rekla o ujedinjenju Republike Srpske i Srbije, dok političari na Kosovu i Metohiji, pa i neki u Albaniji govore o "velikoj Albaniji".

Komentirajući izjavu albanskog premijera Edija Rame da je "vidio mapu koja predviđa promjene granica na Balkanu", Dačić je rekao da ne zna šta je Rama vidio - "veliku Albaniju" ili "veliku Srbiju".

Kada je riječ o mogućnosti nastavka dijaloga Beograda i Prištine, Dačić je naveo kako mu nije jasno kako se otvara prostor za pregovore ako Priština odbija sporazum iz Bruxellesa i otvoreno se zalaže za "veliku Albaniju", te je dodao da je to sada pitanje za EU.

Kopirati
Drag cursor here to close