Šokirani odlukom Ustavnog suda

Cvijanović: U BiH je pravni kaos, naša uloga je zaštita Ustava

"Naša uloga je da branimo ustav ovdje rekla je dodala kako se u BiH događa pravni kaos, izazvan odlukama visokog predstavika i Ustavnog suda, a sve na štetu Republike Srpske", poručila je predsjednica Republike Srpske.
Vijesti / Politika | 01. 10. 2021. u 20:34 Bljesak.info
Vladajući u RS o odluci Ustavnog suda BiH o zakonu o šumama RS

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U BiH se događa pravni kaos, izazvan odlukama visokog predstavnika i Ustavnog suda, a sve na štetu Republike Srpske. Naša je uloga da branimo Ustav, rekla je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović nakon sastanka s vladajućim političkim strankama.

U Banja Luci je održan sastanak predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović s predstavnicima institucija i parlamentarnih političkih stranaka u RS o aktualnoj situaciji u vezi s nedavnom odlukom Ustavnog suda BiH o Zakonu o šumama.

Dodala je i kako su šokirani odlukom Ustavnog suda vezanog za šume Republike Srpske jer ide na narušavanje nadležnosti RS, prenosi BHRT

Cvijanović je nakon sastanka izjavila da je ova odluka krajnje štetna za Republiku Srpsku.

"Nismo pobunjenici, mi smo ljudi legalisti i želimo da se stvari odvijaju onako kako je Ustav propisao. Naša uloga je da branimo ustav ovdje rekla je dodala kako se u BiH događa pravni kaos, izazvan odlukama visokog predstavika i Ustavnog suda, a sve na štetu Republike Srpske", poručila je predsjednica Republike Srpske.

Cvijanović je izjavila da Ustavni sud svojim odlukama ide po ustaljenom obrascu ka urušavanju Republike Srpske te da nastoji da kreira nova ustavna rješenja, umjesto da ih štiti.

Navela je da su na današnji sastanak bile pozvane i stranke opozicije te da su očekivali da će se i pojaviti, kao što su prisustvivali sličnom sastanku u veljači 2020. godine.

"Mislim da je trebalo da dođu, ali cijenim da imaju svoj stav i političku procjenu", navela je Cvijanović.

Sastanku u Palati Republike prisustvovali su vođa SNSD-a i član Predsjedništva BuH iz reda srpskog naroda Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine i čelnik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović, lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, NDP-a Dragan Čavić, SP-a Petar Đokić, te NPS-a Darko Banjac.

Na sastanku su bili i ministar pravde Anton Kasipović i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić.

Kopirati
Drag cursor here to close