Ima nesuglasica, ali super odnosi

Cvijanović: Odnosi koalicije su odlični, mi smo pokretački stroj RS-a

Željka Cvijanović, predsjednica Vlade RS-a govorila je o odnosima u vladajućoj koaliciji i raspoređivanju klirinškog duga Rusije
Vijesti / Politika | 25. 10. 2017. u 19:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je danas u Banja Luci da su odlični odnosi u vladajućoj koaliciji u Srpskoj.

Cvijanović je rekla novinarima da je koalicijska Vlada najvažniji instrument koalicijske politike, te da se tamo može vidjeti da stvari dobro funkcioniraju, piše Srna.

"Nikada nismo imali nijednu ozbiljnu krizu, iako smo nekoliko puta imali različito mišljenje o nekim stvarima. To nije ništa novo. U okviru obitelji, mini-kolektiva, lokalnih zajednica i bilo kojih drugih sredina sasvim je normalno i prirodno da ljudi imaju različita mišljenja. Ali nikada se nismo suštinski razdvajali, ni po jednom bitnom pitanju", rekla je Cvijanović, koja je i potpredsjednica SNSD-a.

Dodala je da koalicija SNSD-DNS-SP može trajati u budućnosti, jer je dobro istestirana i to mnogo puta u zadnja dva desetljeća dobre suradnje.

"Sigurna sam da će tako ostati u budućnosti i mi smo uglavnom imali zajedničke kandidate /na izborima/. Mislim da smo svi u okviru koalicije svjesni da je naša snaga nešto što je pokretački stroj cijele Srpske i da to nitko neće žrtvovati", poručila je Cvijanović.
Na pitanje jesu li u Vladi Srpske planirane subvencije za električnu energiju, grijanje i slično najugroženijim kategorijama društva, Cvijanović je navela da će se Vlada baviti tim pitanjima.

Ona je dodala da je ranije bilo opredjeljenje da to /subvencije/ "Elektroprivreda" preuzima na sebe.

"Ali se onda postavilo pitanje održivosti takvih odluka i akata. Mislim da trebamo uzeti u obzir da smo imali zahtjeve i umirovljenika i određenih ugroženih kategorija, te da se iznalaze načini na lokalnom i republičkom nivou da im se olakša ono što jesu njihovi obiteljski proračuni. To svakako znači da se snosi određeni dio troškova, koji otpadaju na električnu energiju", rekla je Cvijanović.

Kada je riječ o sredstvima koja je dobila Srpska na osnovu isplate ruskog klirinškog duga, Cvijanović je navela da je taj novac i dalje nepotrošen i netaknut, iako su razni dušobrižnici sugerirali da se to ne troši za potrebe redovne proračunske potrošnje i krpljenje proračunskih rupa.

"To se nije dogodilo i jedini iznos koji je odatle izdvojen namjenski jeste pet milijuna KM kao podrška poljoprivrednicima nakon suše. To se odnosi na sisteme za nadodavanje, a ostalih, više od 55 milijuna KM bit će dodjeljivano u skladu s projektima po lokalnim zajednicama koji će nositi karakteristiku strateških i izuzetno važnih, te na osnovu odluka Vlade", rekla je Cvijanović.

Kopirati
Drag cursor here to close