Opstrukcije

Cvijanović: Institucije na nivou BiH opstruiraju isplatu klirinškog duga

Vijesti / Flash | 10. 06. 2017. u 13:30 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da su proces isplate klirinškog duga od početka pratile različite opstrukcije s nivoa BiH.

"BiH je zemlja koja proizvodi štetu svojim građanima, umjesto da im bude servis. Od samog početka proces isplate klirinškog duga pratile su različite opstrukcije i odugovlačenja u različitim institucijama na nivou BiH", navela je Cvijanović, a piše Srna.

Cvijanović je rekla da su svi u Republici Srpskoj izgubili nadu da nivo BiH uopće može postati efikasan po bilo kojem pitanju, piše Srna.

"Taj nivo vlasti boluje od kroničnog nedostatka kredibiliteta i tu nema pomoći", izjavila je premijerka Srpske za Radio-televiziju Republike Srpske.

Cvijanović je istaknula da je, bez obzira na takvo ponašanje BiH, Vlada Republike Srpske zahvalna Ruskoj Federaciji što je odlučila da klirinški dug isplati u novcu, a ne u robama kako je to bio slučaj s drugim zemljama. "Glas Srpske" je danas objavio da je isplata 125 milijuna dolara ruskog klirinškog duga BiH blokirana, jer nota upućena iz Sarajeva putem Ambasade BiH u Moskvi danima ne stiže u rusko Ministarstvo financija.

Kopirati
Drag cursor here to close