Prepucavanja u RS

Crnadak: Pokušaji Dodika da preuzme zasluge za klirinški dug su smiješni

Gospodarstvo / Flash | 14. 08. 2017. u 11:39 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Pokušaji Milorada Dodika i SNSD-a da preuzmu zasluge za rješavanje pitanja ruskog klirinškog duga postali su smiješni, jer ih dvije nepobitne činjenice demantiraju'', izjavio je ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak.

To je kazao povodom izjave predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o pitanju klirinškog duga Ruske Federacije prema BiH u kojoj spominje ministra Crnatka.

Prva činjenica, ističe ministar, kaže da je ovo Vijeće ministara BiH vodilo pregovore i potpisalo sporazum s ruskom stranom, nakon čega je novac u ukupnom iznosu nedavno uplaćen na račun Centralne banke BiH.

''Druga činjenica kaže da tijekom prethodna dva mandata, od 2006. do 2015. godine, kada je potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić bio predsjedavajući, odnosno zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, nije bilo nikakvog sporazuma s Ruskom Federacijom i nije bilo rješenja ovog pitanja'', naveo je.

Iz ove dvije činjenice, naglašava Crnadak, jasno je da će rješavanje klirinškog duga Rusije ostati zabilježeno kao jedan od uspjeha ovog Vijeća ministara BiH, u kojem sudjeluju Partija demokratskog progresa i Savez za promjene "bez obzira na svu mržnju koju prema srpskim predstavnicima u Sarajevu svakodnevno pokazuje Milorad Dodik".

Ovom prilikom ministar je još jednom iskazao zahvalnost Ruskoj Federaciji što je cjelokupan dug prema BiH isplatila u gotovom novcu, što je, kako je istaknuo, jedinstven slučaj, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

''Za postizanje ovog sporazuma osobno sam se, i uime BiH i uime Republike Srpske koju predstavljam u Vijeću ministara BiH, zahvalio ministru vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeju Lavrovu prilikom našeg službenog susreta u svibnju ove godine'', navodi se u izjavi ministra vanjskih poslova BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close