Reakcija

Cvijanović: Napadi na Sabornu crkvu evociraju na uspomene kad su Srbi protjerani iz ovog grada

Najoštrije je osudila, kako je navela, ''barbarski čin koji je izazvao opravdan strah i zabrinutost svećenstva i cijele srpske zajednice u Mostaru''.
Vijesti / Politika | 07. 12. 2022. u 16:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zgrožena sam sinoćnjim vandalizmom u Mostaru i bezočnim napadom na Sabornu crkvu Svete Trojice, koja je simbol vjerskog, kulturnog i nacionalnog identiteta mostarskih Srba'', kazala je predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović povodom napada na Sabornu crkvu Svete Trojice u Mostaru.

Najoštrije je osudila, kako je navela, ''barbarski čin koji je izazvao opravdan strah i zabrinutost svećenstva i cijele srpske zajednice u Mostaru''.

''Razbojnički napadi na imovinu SPC u Mostaru, poput ovog koji je nažalost samo jedan u nizu, evociraju teške uspomene na period tijekom kojeg je Saborna crkva srušena, a lokalni Srbi masovno protjerani iz ovog grada''.

''Pozivam nadležne organe da hitno rasvijetle ovaj slučaj, te da u najskorijem roku privedu pravdi i najoštrije kazne počinitelje'', zaključila je Cvijanović.

Podsjetimo, mostarska Saborna crkva našla na meti pljačkaša koji su opljačkali sve kablove, a šteta je, kažu iz Saborne crkve, neprocjenjiva.

Saborna crkva više neće svijetliti, neće se čuti zvona, a neće raditi ni satovi koji su bili simbol multietničkog Mostara. Kojić je istaknuo kako "nisu željeli uznemiravati javnost", ali deseti je ovo put da je Saborna crkva na meti pljačkaša.

Kopirati
Drag cursor here to close