Prijeteće poruke

Mostar: Jezive poruke na Pravoslavnom groblju u Vihovićima

Vidno uznemireni Srbi iz Vihovića kažu da su veoma uplašeni nakon ovakvih poruka i da više ne znaju jesu li sigurni u svojim kućama i u svom gradu.
Vijesti / Crna Kronika | 10. 07. 2022. u 18:04 Srna

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pravoslavno groblje u mostarskom naselju Vihovići, koje se nalazi u zapadnom dijelu grada, noćas je oskrnavljeno tako što su na zidu oko groblja i ulaznoj kapiji ispisane jezive prijeteće poruke Srbima i ustaški simboli, javlja dopisnik Srne.

Pored jezivih poruka, na ulaznoj kapiji groblja ispisano je ''Maksovi mesari'', kojima je u Drugom svjetskom ratu zapovijedao Vjekoslav Maks Luburić, zapovjednik logora Jasenovac i Stara Gradiška, u kojima su počinjeni zločini nad Srbima, Jevrejima, Romima.

Vidno uznemireni Srbi iz Vihovića kažu da su veoma uplašeni nakon ovakvih poruka i da više ne znaju jesu li sigurni u svojim kućama i u svom gradu.

Foto: Srna / Jezive poruke na Pravoslavnom groblju u Vihovićima

''Ovo je jezivo. Prvo su oskrnavili groblje, a potom ostavili ovakve poruke. Jasno je da ovo nisu poruke mrtvim Srbima, iako ni njima ne daju mira, već nama koji živimo ovdje'', navode uznemireni mještani, koji nisu željeli sa imenom da izlaze u javnost zbog sigurnosti.

Mještani su pozvali sveštenika koji je slučaj prijavio policiji.

Sveštenik Nebojša Radić kaže da je jako zabrinut i užasnut ovim činom.

''Ovo je jako ozbiljna situacija. Ne znam šta da kažem ljudima. Ovo je unijelo nemir među mještane srpske nacionalnosti. Osuđujem ovaj sramni čin i pojedince koji su ovo učinili. Pozivam policiju da se izjasni da li su ljudi ovdje sigurni'', kaže sveštenik Radić.

Na lice mjesta izašli su pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije koji vrše uviđaj.

Kopirati
Drag cursor here to close