Odluka SIP-a

Crnadak: U čemu je problem da se ponovo broje glasovi?

''Ako budu prosvjedi SNSD-a, obećavam vam i pozivam da idete sa mnom. Ja ću ići, to je takav jedan fenomen da vidim kako to izgleda da prosvjedujete protiv istine.''
Vijesti / Politika | 11. 10. 2022. u 18:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Igor Crnadak iz PDP-a danas je u Danu uživo na N1 govorio o odluci SIP-a da se ponovo broje glasački listići u izboru za predsjednika RS, te o navodima vlasti da će i oni organizirati prosvjede.

Crnadak je na početku gostovanja govorio o obraćanju Vanje Prutine iz SIP-a koja je kazala da osjeća da joj je sigurnost ugrožena, piše N1.

''Nešto što je danas najviše utjecalo na mene, za čitavo društvo i sve nas koji sudjeluju u javnom životu, ovo obraćanje gospođe Vanje Prutine danas traži da svi stavimo prst na čelo i dobro razmislimo što radimo''.

''Neće vam proći''

''Ja moram prvo poslati poruku gospodinu Dodiku i ovoj ekipi oko njega, a vidjeli ste tko najviše stoji u obrani ovih izbornih krađa. Ovaj jedan čiji su članovi stranke pljačkali u vrijeme korone, ovaj drugi koji je vrlo duboko gurnuo ruku u džep građana i brojni drugi, neka dobro razmisle šta rade; ovakva prijetnje i ovakvo crtanje meta osobama koje profesionalno rade svoj posao, i to dolazi od onih koji uništavaju 16 godina RS, to je neprihvatljivo. Reći ću im ono što je pisalo i na velikom transparentu, neće vam proći, gotovo je. Naravno da je odluka SIP-a jedina moguća'', kazao je Crnadak.

Crnadak ističe da su sami protesti pokazali da se radi o ispravnoj odluci.

''Podsjetit ću vas, kada smo rekli da idemo u prosvjede, oni (prosvjedi) su potvrdili koliko su bili ispravni. To je bio vapaj građana RS za pravdu, za konačno poštovanje reda i institucija, prekid izborne krađe i terora od SNSD-a. Kada smo rekli da ćemo ići u šetnju, Dodik je rekao da se možemo okupiti ali da šetati nećemo, e pa šetali smo. Rekli su da neće biti novog brojanja, sada vidite da hoće. Zašto se bojite brojanja? Oni sada najavljuju neke prosvjede, ja sam odlučio da ako budu da ću otići samo da vidim to čudo neviđeno. Zamislite prosvjede SNSD-a, koji su došli da kažu da žele da se utvrdi istina''.

Ponovo je uputio pitanje: U čemu je problem da se ponovo broje glasovi?

''Da ljudima jednu stvar razjasnimo, SIP je po službenoj dužnosti utvrdio da na bazi stotina i stotina prigovora, pritužbi i direktnih dokaza, donijelo odluku na koju ima pravo po zakonu, a to je da se brojanje vrši na jednom ili više mjesta za brojanje. Sada ovi iz SNSD-a namjerno stvaraju konfuziju i kažu ne može se uložiti prigovor dok se ne prebroje glasove. Ovdje je SIP bez obzira na sve rekao da će se sve prebrojati ručno na jednom mjestu. Evo ja pitam i vas; u čemu je problem da se otvore vreće i ponovo prebroje listići? Zašto je SNSD bio protiv video nadzora na svakom biračkom mjestu prije izbora? Zašto im je sada toliko bitan video nadzor?''.

''Nelogično je da danas nitko Željku Cvijanović nije pitao za ''dva papka''. Ona je u mikrofon rekla ''ako nam zafali, kupit ćemo ona dva papka''. I danas takvi ljudi traže od nas da mi odustanemo od toga da se pošteno prebroji? Ne može. Pošteno će se prebrojati i kakav god bude rezultat mi ćemo ga prihvatiti'', kazao je Crnadak.

Kaže da su predstavnici SNSD-a ''potpuno izgubljeni''.

Odlazak na prosvjede

''Oni su potpuno izgubljeni u ovome, oni čas najavljuju neke krivične prijave, čas nekakve tužbe, čas hoće video nadzor. Ovo jučer je bio povijesni dan, koji će ostati upisan u povijesti razvoja demokracije na ovim prostorima. Jučer smo dobili odluku kojom je omogućeno da se prekine sa izbornim krađama i manipulacijama. Zamislite da se netko ovako grčevito bori samo da se ne utvrdi istina''.

Još je kazao da će osobno ići na prosvjede SNSD-a ako se dogode.

''Ako budu prosvjedi SNSD-a, obećavam vam i pozivam da idete sa mnom. Ja ću ići, to je takav jedan fenomen da vidim kako to izgleda da prosvjedujete protiv istine. Ako se na prebrojavanju utvrdi drastična razlika između onoga što prebroji SIP i onoga što je u zapisnicima, izbori su apsolutno ništavni. Te listiće možete da zapalite. Ako nije krao, a ja vam kažem da mi nismo, mi smo svojim članovima rekli da ne dozvole da nijedan glas bude ukraden, a ako on zna da nije krao onda će sadržaj vreća biti isti kakav su zapisnici'', kazao je i na kraju dodao:

''Oni se očajnički boje brojanja, oni su prestravljeni, zanijemili su od straha. To je potvrda da ćemo u vrećama naći drastične razlike''.

Kopirati
Drag cursor here to close