Pressica

Dodik: SNSD neće prihvatiti ponovne izbore

''Izborni rezultati su legitimni i legalni i ne mogu biti predmet sumnje, a svaki pokušaj SIP-a da na ovaj sumnjiv način i kršeći odredbe Izbornog zakona BiH pokuša unijeti drugačije svjetlo u izborni proces za nas je apsolutno neprihvatljiv''
Vijesti / Flash | 11. 10. 2022. u 12:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) podnijet će kaznene prijave protiv svih članova Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) Bosne i Hercegovine nakon što je SIP donio naredbu o ponovnom prebrojavanju glasova za razinu predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske sa svih redovnih biračkih mjesta u tom bh. entitetu.

''Izborni rezultati su legitimni i legalni i ne mogu biti predmet sumnje, a svaki pokušaj SIP-a da na ovaj sumnjiv način i kršeći odredbe Izbornog zakona BiH pokuša unijeti drugačije svjetlo u izborni proces za nas je apsolutno neprihvatljiv'' kazao je na pres-konferenciji lider SNSD-a Milorad Dodik.

Pojašnjava da će kaznene prijave biti podnesene pojedinačno protiv svih članova CIK-a jer smatraju da su u skladu s kaznenim zakonom urušili prava drugoga na fer i pravni postupak te onemogućili da se na to uloži bilo kakva žalba, ali smatra da to neće biti dovoljno.

Dodik tvrdi da trenutni rezultat po kojem on vodi u odnosu na protukandidatkinju Jelenu Trivić ne odgovara nikome ni unutarnjim faktorima, a ni nekim drugima.

''SNSD neće prihvatiti ponovne izbore jer je to urušavanje Republike srpske, kao što je urušavanje RS-a i nepravno provođenje izbora SIP-a za razinu entiteta. Zakon kaže da mogu da provode samo za raunu BiH. Sve je ovdje nepravno'', dodao je.

Za njega činjenica da se glasanje izmiješta iz Republike Srpske ukazuje na to da joj se oduzima suverenitet i govori da oni nisu bili dostojni da provedu izborni proces.

Aktuelna predsjednica entiteta RS i buduća članica Predsjedništva BiH, prema dosadašnjim rezultatima izbora, Željka Cvijanović kaže da se oni ne boje ponovnog brojanja glasova i to mora biti urađeno po zakonu, ali smatra da s ovom odlukom ima veze opozicija.

Kopirati
Drag cursor here to close