Što prije

Čović o Partizanskom groblju: Ožiljak koji moramo riješiti

''Svi se mi moramo, pa i ta gospoda, zamisliti na onome što radimo'', poručio je Čović antifašistima.
Vijesti / Politika | 20. 02. 2024. u 12:30 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mislim da je to jedan ožiljak na nama i da mi to što prije moramo riješiti'', rekao je Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, gostujući u Podcastu portala Bljesak.info govoreći o partizanskom spomen groblju u Mostaru.

Prihvatljivo oku

''To je civilizacijsko pitanje a ne neko drugo i moramo se i mi pobrinuti da taj dio dobije jednu svoju formu prihvatljivu oku. To je jedna posebna, povijesna priča i neka ostane u povijesti kao takva ali nema razloga na bilo koji način skrnaviti ono što je vrijednost i to je vrijednost vremena koje smo prošli'', rekao je.

Osvrnuo se i na izjave da je veći komunista od antifašista koje mu je uputio Sead Đulić, predsjednik UABNOR-a i SABNOR-a koji je tvrdio da zna tko je oskrnavio spomen-groblje Bogdana Bodanovića, rekavši da ne zna je li mu time dao neko priznanje ili je želio ismijati čitavu priču.



''Svi se mi moramo, pa i ta gospoda, zamisliti na onome što radimo. Ja razumijem da su se neki zakopali u avetu prošlosti kakva god ona bila, kako god gledali na nju prije 30 ili 50 ili 70 godina i da moramo malo drugačije vidjeti to. Ali sam mu isto rekao što mislim o Partizanskom groblju tako da tu nema dvojbi. On će na kraju ostati jedna lijepa figura unutar ovog dijela Mostara koja će uljepšavati Mostar'', rekao je Čović.

Ožiljci

Osvrnuo se na kritike mostarskom gradonačelniku Mariju Kordiću rekavši kako mu se ne može prišiti nacionalizam.

''Čovjek je rasterećen od toga na svaki mogući način. Zapalo ga je da svake godine iznova nešto raspravlja. On je jedan od onih koji je sa svima nama u zadnje dvije tri godine osigurao značajan novac da se riješi pitanje Partizanskog spomenika u Mostaru'', rekao je Čović u podcastu portala Bljesak.info.

Govorio je i kako ''ožiljci iz Mostara trebaju nekome da ostanemo zakopani tu gdje jesmo'', ali da Mostar ubrzano napreduje kao i da Kordića vidi u još jednom mandatu na gradonačelničkoj poziciji.

Kopirati
Drag cursor here to close