Lokalni izbori

Čović: Kordić je izvrstan gradonačelnik, zaslužuje još jedan mandat

''Mario je stvorio sve predispozicije da napravi još jedan mandat'', smatra Čović.
Vijesti / Politika | 19. 02. 2024. u 20:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako se pita lidera HDZ-a Bosne i Hercegovine Dragana Čovića, gradonačelnik Mostara Mario Kordić zaslužio je još jedan mandat.

Čović je to povrdio gostujući u live podcastu portala Bljesak.info.

Iako je Kordić, gostujući u prvom live podcastu Bljeska, rekao da ne razmišlja o novoj kandidaturi, lider stranke iz koje Kordić dolazi ima druge planove.

''Mario je mladi kolega, prijatelj, i kad smo prvi put pričali želi li se baviti ovime, nije želio ni pričati. Nakon nekog vremena napravio je pozitivan ogroman iskorak u Mostaru'', stava je Čović.

Dodao je kako je on 1998. godine ušao u politiku da bude ministar pola godine, a ostao je skoro 30 godina.

''Iz toga se ne da više izvući, i mislim da to čeka i Marija. Toliko stvari ima ispred vas, od ambicije da nešto napravite, do toga da imate obavezu prema ljudima, gradu...'', ističe Čović.

Za prvog čovjeka Mostara kaže da je izvrstan gradonačelnik i izvrstan liječnik.

''On je jedan od najboljih i sve ono što je započeo morat će netko završiti, a vjerujem da će to biti on. Na kraju, Mario ili netko drugi, to će dogovoriti naša politička infrastruktura, a Mario je stvorio sve predisposzicije da napravi još jedan mandat'', smatra Čović.

Dodao je da ima i podršku bošnjačkih stranaka u Mostaru.

''Dobar dio političkih predstavnika bošnjačkih stranaka danas to vide, neće to javno kazati, ali pohvale Kordiću stižu sa svih strana, kao i iz međunarodne zajednice'', zaključio je Čović.

Kopirati
Drag cursor here to close