Posjet

Čović: Najvažniji prioritet je Travnik u kojem će biti ugodno živjeti i raditi

Prvi sastanak održan je u općini Travnik sa predsjedateljicom Općinskog vijeća Vlatkom Lovrinović.
Vijesti / Politika | 30. 08. 2022. u 14:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik HNS-a BiH i HDZ-a BiH Dragan Čović danas je nastavio posjetu Županiji Središnja Bosna u Travniku.

Prvi sastanak održan je u općini Travnik sa predsjedateljicom Općinskog vijeća Vlatkom Lovrinović, gdje se razgovaralo o aktualnim prilikama, projektima, te ukupnom političkom i gospodarskom položaju hrvatskog naroda u ovoj općini.

Predsjedateljica OV Lovrinović predstavila je rad Općinskog vijeća i stanje u općini Travnik. Istaknula je kako općina Travnik iz Proračuna izdvaja minimalno 1 milijun KM za infrastrukturne projekte. Posebice je istaknula projekt vodosnabdijevanja Vlašića, odnosno Galice. Jedan od prioriteta su i povratak i obnova, obzirom da je općina Travnik povratnička općina. "Radimo na stvaranju uvjeta za povratak i ostanak naših žitelja, to nam je garancija za daljnji napredak i budućnost", istaknula je Lovrinović.

Prilikom sastanka razgovarano je i o realizaciji više infrastrukturnih projekata, gospodarskom razvoju Travnika, koji je oduvijek važno gospodarsko, kulturno i povijesno središte. Uz sve poteškoće i neriješene probleme s kojima se susreću Hrvati općine Travnik uspijevaju se razvijati, istaknuto je, s tim da će za realizaciju određenih infrastrukturnih projekata trebati pomoć i većih razina vlasti.

Nakon održanog sastanka izaslanstvo je posjetilo Katolički školski centar Petar Barbarić, gdje ih je don Željko Marić, ravnatelj i župnik upoznao o viziji i misiji Katoličkog školskog centra ''Petar Barbarić''. Don Marić, je govorio o stanju i planovima KŠC-a, te zahvalio Čoviću na dosadašnjoj potpori.

''KŠC je institucija koja ima značajnu ulogu u Lašvanskoj dolini i šire. Ovo je institucija koja ima puno podinstitucija: osnovnu školu, produženi boravak, gimnaziju, a unutar gimnazije dom za djevojke, dom za mladiće, sjemenište... Uspjeli smo vratiti cijelu zgradu i sad nam slijedi obnova. Pred nama je težak projekt, ali uz Božju pomoć i pomoć dobrih ljudi osigurali smo obnovu. Ključno za našu instituciju i povratnike u Travniku jest vrtić. To je dobra poruka da se brinemo za one koji ostaju, posebice za naše najmlađe'', istaknuo je don Marić.

Na kraju posjeta, Čović je sa stranačkim dužnosnicima održao sastanak sa Općinskom odborom HDZ-a BiH. Predsjednik stranke u Travniku, ujedno ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta u Vladi SBŽ-a Bojan Domić predstavio je stranačke aktivnosti koje se provode na terenu vezane uz pripremu i održavanje Općih izbora u BiH. 

Uz pozitivnu kampanja na terenu, predsjednik Čović je podržao sva nastojanja koja je čuo danas u Travniku. ''Poticanje gospodarstva i razvoja, te svih infrastrukturnih projekata naš je najveći prioritet. Imate svu raspoloživu potporu svih većih razina vlasti'', istaknuo je predsjednik Čović uz izraženo očekivanje da Travnik bude razvijen grad koji će biti ugodno mjesto za poslovati, raditi i živjeti. 

Današnji boravak Čovića u Središnjoj Bosni nastavljen je posjetom i obilaskom "Hrvatske bolnice dr. fra Mato Nikolić" gdje je upriličen susret s ravnateljem Mladenom Čuturićem. Ravnatelj Čuturić upoznao je Čovića sa svim aktivnostima koje rukovodstvo bolnice i medicinski stručnjaci provode u nadogradnji usluga i kapaciteta "Hrvatske bolnice dr. fra Mato Nikolić".

Čović je izdvojio potrebu kontinuiranog strateškog pristupa u ulaganju financijskih, tehnoloških i medicinskih resursa kao jednog od ponajvažnijih projekata u Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close